Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Любо Нейков: Дали ще метеш улиците или ще боядисваш сгради, ако го правиш с любов, ще се чувстваш щастлив
Автор: Екип Ruse24.bg 19:39 / 04.02.2024Коментари (0)642
©
Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите - когато мразим, мразим много здраво, много лошо, но когато обичаме, такава обич никъде другаде не може да намери човек. Това каза в интервю за БТА актьорът Любомир Нейков. 

Според него изживяваме времената такива, каквито са. "Тъжно ми е като видя села, които са обезлюдени, но смятам, че и това ще го преодолеем, защото по-красива от България няма", каза Нейков. 

Той е в крайдунавския град по повод на предстоящата премиера на Русенския театър "Натюрморт със затлъстял племенник" от румънския драматург Йон Сапдару. В спектакъла, който ще бъде представен на 18 февруари т. г., Нейков участва в главната роля на племенника. Режисьор е директорът на Русенския театър Боян Иванов. 

"Това е съвременна комедия. В нея ме убеди да участвам режисьорът, с когото се познаваме от студентските години. Не съм работил досега в Русенския театър. За пръв път ми е и е много забавно, защото тук намерих големи приятели и страхотни колеги", каза Нейков.

На въпрос дали е лесно в днешно време да си актьор Нейков обясни, че това е като всяка професия в България - има своите трудности и хубави моменти. 

"Въпросът е да си обичаш професията, да обичаш това, с което се занимаваш, и да го правиш по най-добрия начин. Дали ще метеш улиците, дали ще изхвърляш кофите, дали ще боядисваш някакви сгради, ако го правиш с любов, ще се чувстваш щастлив", каза актьорът. 

На въпрос как като човек, който борави със словото, дешифрира "изкуствен интелект", "сглобка" и "времеубежище", избрани за думи и изрази за 2023 година, Нейков отговори, че лично тези думи ги използва изключително рядко в общуването си.

"Времеубежище" е роман, който ние сме обсъждали. Относно въпросната "сглобка" - не съм използвал тази дума, защото нито я харесвам, нито я одобрявам, нито пък това, което седи зад нея. "Сглобка" е хрумка на някакви измислени хора, занимаващи се с някакви измислени неща, които не са в полза на нас, хората, и на обществото. Това, което правят, и това, с което се занимават, не достига до нас. То нас не ни занимава, това занимава единствено само тях и техния приятелски кръг", каза още актьорът. 

На въпрос кои са неговите три думи за миналата година, актьорът отвърна, че му се иска те да са много важни в целия му живот. 

"Понеже така се и казвам - това са любов, мир и да сме здрави. Това са трите най, най, най-важни думи. В последните години усетихме колко е важно да живеем в мир. На годините, на които съм, мъдростта ми дава да кажа колко е важно да обичаме и да бъдем обичани. И, разбира се, най-важното е да сме здрави", каза още актьорът. 

Актьорът коментира и дали политиците надминават артистите в превъплъщенията си. "Не, това са изключително лоши артисти. Актьорът лъже, но лъже красиво. И в голяма степен, когато гледаш един актьор и неговата изява на сцена или във филми, виждаш как хубаво се превъплъщава, а те не умеят, фалшиви са, дрънчат като цинкови кофи и им личи колко са неискрени", каза Нейков.

Още по темата: общо новини по темата: 5333
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
предишна страница [ 1/889 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: