Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Христо Иванов: Нямаме война с ДПС, Пеевски не разбира, че ще има нови правила
Автор: Самуил Иванов 11:10 / 23.02.2024Коментари (0)1059
© Фокус
Нямаме война с ДПС, Пеевски не разбира, че ще има нови правила. Това каза депутатът от ПП-ДБ Христо Иванов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Много болезнено преживя идеята, че 100% контрол, които досега е свикнал да смята, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Ние се опитваме да сложим на масата ясни правила, да сложим на масата стандарти и политическа отговорност. Затова е тази цялата тази истерия", заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

По думите му целта на Пеевски била да въвлече всички в скандал, използвайки измислици и полуистини, които обаче щели да направят продължаването на управлението невъзможно. 

"Ние не можем да си позволим да тласнем страната към избори. Понеже нашият разговор е с ГЕРБ и този разговор трябва да е по нещата, които сме предложили. Ако има аргументи против, ако има по-добри предложения, ние сме готови да ги чуем", категоричен бе Иванов.

Съпредседателят на ПП-ДБ заяви, че няма да отговаря на Пеевски. 

"Единственото, което има значение сега, е политическа партия ГЕРБ, с техните коалиционни партньори от СДС, да дадат отговор на нашето предложение и да можем да продължим разговора с това дали можем да споделим отговорността през следващия кабинет на ротацията", обясни той.

"Ние искаме да се разберем с ГЕРБ за условията, при които ще бъде излъчено правителство с премиер Мария Габриел и да сложим ред, по който всички партии, включително ДПС, когато техните предложения отговарят на някакви стандарти, да могат да участват в решенията, в номинациите и излъчването на ръководства", допълни той.

Христо Иванов призова лидера на ГЕРБ да даде възможност за начало на преговори между първите две политически сили: "Добре е господин Борисов да престане да се крие и партия ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения, които сме направили и да влезнем в преговорите, за да върнем нещата в някаква политическа логика".

Запитан за коментара на Пеевски, че без ДПС не можело да има правителство, Христо Иванов отговори, че това трябва да бъде обяснено защо това е така. Той подчерта, че в интерес на всички е българските турци да гледат в една посока с целия електорат в страната. 

"ДПС разбраха, че Делян Пеевски не може да бъде единствен техен представител и че ще има друго представителство. Желанието те да влязат в конституционната промяна е нещо, което умни хора в ДПС са разбрали като възможност. В момента господин Пеевски изгаря и тази възможност", каза още той.

"Добре е господин Борисов да престане да се крие и партия ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения, които сме направили и да влезнем в преговорите, за да върнем нещата в някаква политическа логика", призова Христо Иванов.

Още по темата: общо новини по темата: 1098
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: