Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Благоевград отдаде почит към Тодор Александров: Героят, който до сетния си дъх се бори за свободната на България
Автор: Ливия Кукова 19:26 / 04.03.2024Коментари (0)1227
С ритуал по поднасяне на цветя пред бюст-паметника на Тодор Александров десетки жители и гости на Благоевград отдадоха почит към героя на България, предаде репортер на "Фокус“. Поводът бе 143-годишнина от рождението на революционера. Водещ на програмата бе Ивана Дякова.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов също пристигна в Благоевград, за да се преклони пред последния цар на планините. Пред присъстващите той припомни, че на днешната дата 4 март, през далечната 1881 година, в хубавия български град Щип, днес намиращ се в границите на съседна на България държава, е роден Тодор Александров.

"Това е един човек, който още от ранна възраст обрича живота си на една кауза – свободата на българите в Македония и тяхното обединение с вече свободната Майка България“, каза още Каракачанов.

Председателят на ВМРО припомни, че Тодор Александров произлиза от семейство на възрожденци. Още от ранна възраст е запален в революционната идея.

"На този ден ние се сещаме за рождената дата на един велик българин и колкото повече се сещаме за хора като него, за хора като Левски, Раковски, Даме Груев и Гоце Делчев, толкова по-бързо ще намерим правилния път, по който България да тръгне, а не отново да се люшка между изтока, запада, между една, друга, трета идеология. Копирани чужди модели. Тодор Александров не копираше чужди идеи. Той вървеше по пътя, начертан от Даме Груев и Гоце Делчев, по пътя начертан от Левски, Раковски и Ботев. Затова остана в паметта на хората и не успя да бъде заличен. В този ден нека кажем слава на този българин и на каузата, за която той работеше. Да живее България!“, допълни Красимир Каракачанов.

Цветя пред паметника на Тодор Александров поднесоха: заместник-кметът по култура и спорт в Община Благоевград Станислав Кимчев, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, Христо Ангелов, заместник-областен управител на Благоевград, представители на политически партии, общественици, културни дейци, историци, бивши офицери и граждани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: