Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ето кои са победителите в конкурса на инициативата "Да спасим децата и Русе от дрогата"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:15 / 09.03.2024Коментари (0)1328
© Община Русе
В сградата на Община Русе бяха наградени победителите в конкурса за плакат, рисунка и кратък видеоклип на тема "Аз и моето семейство - успешни в предизвикателствата на новото време!“. Творческата надпревара се проведе като част от кампанията "Да спасим децата и Русе от дрогата“, чийто идеен организатор е журналистът Румен Николаев. Деветокласничката Даная Александрова от АЕГ "Гео Милев“ е големият победител в конкурса. Нейният плакат ще бъде използван като официален и ще представя инициативата през 2024 г.

"Всеки човек иска да изпитва хубави усещания. Моят съвет към вас е да правите чудеса – спортни, научни или академични, за да усетите задоволство от себе си, което не е постигнато по лесния начин.“

С тези думи се обърна кметът Пенчо Милков към присъстващите ученици, техните преподаватели и родители. Той им каза да ценят своето време и да се стараят да го запълват със смислени неща.

Конкурсът насърчава младите хора чрез демонстрация на креативност и индивидуалност да изразят своите идеи за начините, по които заедно със своите семейства се справят с предизвикателствата на новото време. Идеята за конкурса е на сайта Akcent.bg, а партньори в инициативата са Регионално управление на образованието - Русе, Регионалната здравна инспекция, Областна администрация, Община Русе, БЧК-Русе, Общинският младежки дом, ОД на МВР-Русе и неправителствени организации.

На награждаването присъстваха заместник-кметовете на община Русе Енчо Енчев и Борислав Рачев, областният управител Данаил Ковачев, заместник областният управител Георги Георгиев, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, административният директор на лечебни заведения "Медика“ Алисе Муртезова, заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева и директорът на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова.

В конкурса се включиха над 100 ученици от V до X клас, като специални поощрителни награди бяха дадени и от РЗИ – Русе и от Лечебни заведения "Медика“. Плакатите, рисунките и кратките видеоклипове бяха оценявани от компетентно жури от специалисти в сферата на визуалните изкуства, избрани от Регионалното управление на образованието.

Наградените в отделните категории вижте тук.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: