Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенски свещеник: Дядо Неофит позволи да поставим началото на традицията, да се поздравим по повод Възкресение Христово. Традиция, с която Русе се прослави
Автор: Екип Ruse24.bg 18:05 / 17.03.2024Коментари (0)1087
© Facebook
Отец Дираир Хадавян, свещеникът в арменската църква в Русе, сподели пост в памет на патриарх Неофит

Ето какво написа той: 

Скъпи сънародници! Току що се завръщаме от поредното дълго и изморително пътуване.Повода този път бе поднасянето на съболезнования от името на Негово Светейшество Карекин Втори, Католикос на всички арменци,Владическият орден на Првопрестолния Ечмиадзин, както и на Архиерея на Епархията ни Негово Високопреосвещенство Епископ Датев Хагопян по повод кончината на Негово Светейшество Неофит,Патриарх Български и Митрополит Софийски. Пътят не беше толкова мъчителен заради многото километри с които отдавна свикнахме, а по-скоро заради спомените съпътстващи ни в този ден. Спомени свързани със Светия отец,с който трябваше да си вземем последно Сбогом!

Като Митрополит Русенски, той беше изключително благоразположен и толерантен към всички деноминации на Христовата Църква както и представители на други религии. Именно Дядо Неофит позволи да поставим началото на прекрасната традиция, да се поздравим по повод Възкресение Христово. Традиция, с която Русе се прослави! Откликваше на всяка наша покана. Благослови с присъствието си незабравимия фестивал,който организирахме по повод 1700 годишнината от приемането на Християнството в Армения,като официална религия. Всяка година на 24 април изпращаше Български духовници, които да участват в шествията,които организирахме. Никога не ни пренебрегна нито като Митрополит, нито като Патриарх Български. Благодаря на Господ! Благодаря Му че ми даде възможност за последно да целуна десницата,която много пъти ме бе благославяла! И понеже наред със съболезнователните коментари тук,прочетох и някои нелепи изказвания относно почестите,които днес му бяха отдадени, ще добавя,че съм сигурен че няма човек, който поне веднъж да е общувал с него и да не страда в този ден. Дори духовния клир,правителството и армията днес да не бяха изпратили Негово Светейшество с подобни почести,то ангелите небесни щяха да го посрещнат с такива!

Още по темата: общо новини по темата: 80
18.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: