Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Деница Сачева извади запис на Асен Василев и го изобличи, ротацията е била провалена от самото начало!
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 21.03.2024Коментари (1)1626
© NOVA
Всичко зависи от поведението на ПП. Ние до този момент сме показали много конструктивно отношение. Това заяви пред NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, която беше част от преговорния екип за съставяне на правителство относно това дали ще продължат преговорите.

"От самото начало ПП се опитват да саботират този процес. Водят страната към поредната криза и взривява и малкото равновесие", посочи тя.

Сачева пусна част от записа, изнесен преди месеци от Радостин Василев, с откъс от изказване на Асен Василев.

В него се чува: "По мое лично мнение последния ден, в който тази Габриел иска да е премиер, това ще е и последният ден на това правителство. Тя ще иска да бъде премиер и няма да иска да бъде свалена предсрочно".

"От самото начало се работи по темата саботаж на Мария Габриел, саботаж на това да има ротация и това правителство да продължи", поясни Сачева.

"Ние избързахме с връчването на мандата, защото всичко, което трябваше да бъде говорено, беше изговорено. Ние 8 дни говорим.

Ние 9 месеца работим заедно, знаем кой какво може, какво иска, за какво се стреми. Имаме общи цели – Шенген, еврозоната, съдебната реформа. Трябваше ли да ги има всички тези сътресения?

Трябваше ли да се иска от нас да водим 8 дни преговори, после 7 дни в рамките на мандата?", попита тя.

На въпрос защо ГЕРБ-СДС не са подписали споразумение, тя отговори: "Не питайте нас. Попитайте колегите".

"Датата, на която ще бъдат сменени шефовете на службите - това ли е крайъгълният камък, който пречи на нашето споразумение. Затова няма. Имаме 3 точки от споразумението, които са били дискусионни. 3 от 14 страници.

Едната е свързана със закона за съдебната власт, където от нас се очаква да приемем точно този текст, който е предложен от Министерство на правосъдието без дебати, което не е приемливо", обясни тя.

"Третото нещо, което се иска, е шефовете на службите да бъдат сменени до 30 април. Днес сме 21 март", добави тоя. 

"Аз самата се срамувам, че някой от иска от мен 10, 20 или 30 дни да преговарям по тези теми, вместо да се решават въпросите и проблемите на българските граждани", заяви народният представител. 

"Има непрекъснат саботаж от страна на ПП. И няма да приема тази оптика на ситуацията, в която вие твърдите, че ГЕРБ нещо не иска да направи", категорична беше тя. 

"Аз твърдя, че Асен Василев месеци наред, от самото начало, иска да направи този саботаж. Всички останали на масата, въпреки различията, които имахме, все пак се опитвахме да намерим път, който да ни събира", поясни Сачева. 

Стигна се и до пререкание с водещата Мира Иванова, която припомни, че ГЕРБ са бързали да върнат мандата без да има подписано споразумение.

"Г-жо Иванова, излезте от вашите предразсъдъци и се опитайте да разберете какво ви казвам", призова Сачева. Водещата отговори, че посочва само факти и няма предразсъдъци.

По думите ѝ, от записа става ясно, че Асен Василев е смятал от самото начало на ротацията да саботира правителството на Мария Габриел

По отношение на оплакването на ПП-ДБ, че в проектокабинета са включени хора, които не са давали съгласието си за това, тя отговори: "Тези министри са в момента министри. Ние не променяме решения нито за Шенген, нито за съдебна реформа, нито за еврозона". 

"Знаете ли Мика Зайкова на мен какво ми написа? Един много интересен виц, който аз смятах да се въздържа да го разкажа, но ще го разкажа.

Стюардесата влиза при пилота и казва: "В самолета имаме терористи с бомба". Пилотът казва: "Какво искат?". И тя казва: "Нищо. На този етап продават парашути". Много български граждани смятат, че сме в тази ситуация.

"Самите хора, които са предложени за министри (от ПП-ДБ, бел. ред.), те твърдят, че са експерти. А изведнъж се оказа, че са политически войници, които на секундата си дадоха отводите.

Ако някой иска да работи съвестно и достойно за България, какъв е проблемът? И чии интереси в крайна сметка се обслужват?", попита Сачева.

"Аз вярвам, че Христо Иванов е честен човек и че, ако го попитате директно, той ще ви отговори честно. Два пъти по време на преговорите г-н Кирил Петков каза, че е съгласувал текстове, именно по посока на 2/3 мнозинство, с г-н Пеевски. И че г-н Пеевски лично даже бил написал текста", обясни Сачева.

Още по темата: общо новини по темата: 1552
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/259 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.03.2024 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: