Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Разкриват временни базари за коледните и новогодишните празници
Автор: Екип Ruse24.bg 15:04 / 26.11.2010Коментари (0)925
© Ruse24.bg
На основание чл. 14, ал. 3 от Наредба № 5 за търговската дейност на територията на Община Русе на ОбС - Русе и чл. 24 и чл. 24 "а" от Наредба 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе на ОбС - Русе и връзка с коледните и новогодишните празници, със заповед на кмета инж. Божидар Йотов на територията на Община Русе ще бъдат разкрити следните временни базари за периода от 01.12.2010 г. до 01.01.2011 г. /вкл./, както следва:

І . Пунктове за продажба на елхи :

Централен площад; До Централни хали; Градинката пред "ТРКК; ул. Борисова /ул. Николай Здравков; Пред Универмага (до входа на подлеза); Площада пред Пантеона; Градинката на бул. Цар Освободител, срещу пазара; Бул. Скобелев, подлеза на СБА - северна страна; Бул. Липник, пред бл. Олимп; Ж.к. Чародейка, срещу ПП "Успех".

II. Разрешава се разкриване на щандове за продажба на скарова продукция и пелин пред съществуващи обекти за хранене и специално изградени за тази цел павилиони /каравани/ или щандове след съгласуване с отдел "Икономика, концесии и търговия" и РИОКОЗ - Русе.

IIІ. Пред магазини за хранителни стоки се разрешава да се изнесат щандове за реклама, дегустация и продажба на пакетирани захарни и шоколадови изделия, плодове, пакетирани хранителни стоки след съгласуване с отдел "Икономика, концесии и търговия" и РИОКОЗ - Русе.

Желаещите да участват в коледните и новогодишните базари с посочената номенклатура на горепосочените места, подават необходимите документи в Община Русе, отдел "Икономика, концесии и търговия", ет. 1, стая 112.
Приемането на документите за обектите по т. I, II и III започва на 26. 11. 2010г. /петък/. Определянето на местата по т. I ще се извършва по реда на влизане на кандидатите.

Фирмите могат да участват само с едно място по т. І.

Таксата за заплащане, съгласно чл. 24 и чл. 24 "а"от Наредба № 16 на Общински съвет-Русе за определянето и администрирането на местните такси и цени за услуги на територията на Община - Русе е в размер на 3 лв./кв.м. на ден., без начислен ДДС или 3. 60 лв., с начислен ДДС.

Разрешенията за извършване на търговска дейност на открито се издават по реда на чл. 16, ал.1 и ал. 2 от Наредба 5 на ОбС - Русе.

Настоящата заповед подлежи на оспорване в 14 /четиринадесет/ дневен срок от съобщаването и по реда на АПК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: