Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стартира осмото издание на “Българската Коледа"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:12 / 26.11.2010Коментари (0)760
©
По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова стартира осмата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда".

Инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

В предишните седем издания на "Българската Коледа" бяха събрани общо 16 937 002 лв. Подпомогнато беше лечението на над 700 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 12 758 164 лева за над 110 детски клиники и лечебни звена.

Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия.

М-Тел, Глобул и vivacom отново се обединяват в подкрепа на инициативата като осигуряват телефонни линии за обаждания и изпращане на SMS. Обажданията и кратките съобщения ще се изпращат на телефон 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и vivacom, както и на телефон 0900 1117 за фиксирани абонати на vivacom. Цената на един SMS или обаждане е 1,20 лв. с ДДС.

Медийни партньори на "Българската Коледа - 2010" са bTV Media Group, вестниците "Труд", "24 часа" и "Стандарт", Българското национално радио, Дарик радио и радио "Фокус".

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон "Централен". Титуляр на сметката е БНТ.

Благодарение на сътрудничеството с "Ипей" АД и тази година дарения ще могат да се правят в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.

Креативно студио "Noble Graphics" е автор на цялата рекламна кампания на "Българската Коледа". Рекламният телевизионен клип е по идея на "Noble Graphics" и е изработен от SIA Advertising.

По традиция на 25 декември 2010 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър "Иван Вазов" ще се състои благотворителен спектакъл, който ще бъде осъществен от "Седем осми" и излъчван на живо от bTV.

Средствата, събрани чрез "Българската Коледа - 2010", ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на специализирани детски клиники и на деца, нуждаещи се спешно от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравно-осигурителна каса.

Децата, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа", се определят след изпращане на молби и съответните медицински документи от родителите им до организаторите на благотворителната инициатива и след съгласуване с лекуващите лекари. На част от децата "Българската Коледа" помага вече няколко години и ще продължи да осигурява тяхното лечение. Това са децата, страдащи от нефротичен синдром, остеогенезис имперфекта, хронична бъбречна недостатъчност и други заболявания, чието медикаментозно лечение не се поема от държавата.

Закупуването на медицинската апаратура се извършва на основата на получени заявки от ръководствата на болниците и след направени консултации с Министерството на здравеопазването, Асоциацията по педиатрия и Асоциацията по неонатология.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните седем години, да научи повече за подпомогнатите деца и клиники, както и да се запознае с клиниките, които до този момент са заявили желание да бъдат подпомогнати, а така също и с децата, нуждаещи се от скъпоструващо лечение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: