Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Дунав 8806 спечели Купата на България
Автор: Екип Ruse24.bg 19:57 / 13.02.2011Коментари (3)2443
©
Дунав 8806 е новият стар носител на Купата на България по баскетбол при жените, след като днес в зала "Младост" в Монтана победи шампиона Лукойл Нефтохимик с 81:73. във финала на тазгодишното издание на турнира. Баскетболистките на Георги Божков искаха победата повече от своя съперник през целия мач и напълно заслужно грабна трофея. Купата е общо втора във витрината на клуба от Русе.

Мачът започна доста равностойно, като Дунав дръпна с 14:10, но последва серия от 6-0 за момичетата на Петко Маринов. Шампионките играеха с изключителен хъс, докато в тима на русенки личеше известна умора от вчерашния тежък мач срещу Монтана. Силни отигравания на Тамара Боуи изведе Лукойл напред за 18:17. Тройка на Зорница Костова отново изведе Дунав напред, 01:45 минути преди края. След това Катя Кордова направи много хубав самостоятелен пробив и отборът на Георги Божков дръпна с 4 точки за 22:18, което се оказа и крайния резултат след 10 минути в зала "Младост" в Монтана.

През втората четвърт мачът продължи да се развива по-добре за Дунав. Настоящите носителки на Купата увеличиха аванса на 6 точки за 26:20, две минути след началото. Тройка на Зорница Костова направи резултата 29:22. По-късно Латаша Байърс вкара за 33:22, а Ива Костова увеличи на 35:22 със стрелба отдясно и бе фаулирана, но пропусна наказателния удар. Оставаха малко повече от 5 минути, но състезателките на Лукойл имаха сериозни проблеми във фаза нападение, които постепенно преодоляха след добри изяви на опитните Станоева и Пеева. Независимо от това Дунав продължи да води с 11 точки за 41:30, минута преди края. В оставащото време Лукойл единствено намали дефицита на 9 за 32:41.

Дунав стартира втората половина на двубоя със серия от 7-0 и така състезателките на Георги Божков дръпнаха с 16 точки за 48:32. Русенки започнаха да играят още по-уверено и мобилизирано, като поддържаха аванса. Тройка на Христина Минкова направи 55:38, пет минути преди края на частта. В оставащото време Лукойл успя да редуцира дефицита на 52:65.

Дунав продължи да бъде по-добрият отбор в решаващата последна четвърт. Тимът на Георги Божков домаинираше напълно, а Христина Минкова затвърди отличните впечатления от представянето си през последните два дни. Опитните състезателка поведе своите, които напълно обезличиха объркания състав от Бургас. Въпреки че шампионкиоте успяха да намалят разликата, силите им не издържаха.

Източник: Sportal







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Rumen Rashkov
премахни филтъра

+1
 
 
Вериколепна и достойна победа, постигната над съперници, които цял сезон играят с "Дунав 8806" с удари под кръста. Затова победата е още по-сладка. Хвала на Божков, момичетата и всички, свързани с най-силния отборен клуб в Русе!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: