Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румъния и България приеха в Русе декларация за влизане в Шенген
Автор: Екип Ruse24.bg 15:46 / 16.02.2011Коментари (0)823
Съвместна декларация от Комисиите по външна политика на Парламента на Румъния и Народното събрание на Република България беше приета днес в Русе. Това стана по време на смесеното заседание на двете парламентарни структури в града. В него, наред с председателите и членове на двете комисии, участваха и Н.Пр. Валентин Радомирски - Посланик на Република България в Румъния, Н.Пр. Антон Пъкурецу - Посланик на Румъния в Република България, представители на дипломатическите мисии на Унгария и Полша в България и Румъния. В заседанието се включиха и областният управител на Русе Пламен Стоилов, кметът на Община Русе Божидар Йотов, Префектът на Гюргево Роберт Кристой и кметът на Гюргево Лучиян Илиеску.

В приетата в Русе декларация се посочва: "Румъния и България като партньори в ЕС и НАТО, споделят общи ценности и предизвикателства, развили са интензивен политически диалог на високо равнище и са разширили двустранното си сътрудничество в сфери като икономика и търговия, енергетика, трансгранично сътрудничество, транспорт, инфраструктура, вътрешни работи, отбрана, култура и образование.

След едновременното им присъединяване на 1 януари 2007 г., България и Румъния са развили стабилно европейско партньорство в рамките на ЕС, като са поставили на преден план общите си цели. Една от тези общи цели и присъединяване към Шенгенското пространство, базирано на пълното удовлетворяване на критериите за присъединяване.

Приемането от съвета на решение за присъединяване към Шенгенското пространство трябва да се основава изцяло на резултатите от предварително утвърдения процес на оценяване и да се придържа към съществуващите рамки на ниво ЕС, в унисон с процедурните параметри от предходните процеси на разширяване.

България и Румъния няма да приемат разширения на изискванията извън оценката на прилагането на законодателството относно Шенген, такова каквото е дефинирано в Анекс II от Договора за присъединяване към ЕС."

След края на заседанието в Русе, участниците в него отпътуваха за Гюргево, където ще бъде подписана декларацията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: