Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
1,2 млн.лв за спротни площадки в страната
Автор: Екип Ruse24.bg 13:15 / 27.03.2011Коментари (0)706
1,2 млн.лв са предвидени от спортното министерство и от Българския спортен тотализатор за изграждането на спортни площадки в страната през тази година. Това стана ясно по време на днешното посещение в Русе на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. "Ще задоволим интересите и потребностите на масовия спорт, като желанието ни е изградените спортни площадки да се ползват по предназначение", каза министърът. Става дума за 10 такива съоръжения, като едно от тях е в Русе. Направено е териториално разделение на страната, като на местата, където няма, ще се изградят нови площадки. "В последните 1 - 2 години имаме по-голямо посещение на спортни площадки. В столицата те са над 70 и до 00.00 или 01.00 часа през нощта се ползват. Така, че в бъдеще трябва да погледнем всички към спорта, а това тръгва от семейството", допълни Свилен Нейков. Попитан дали трябва нещо да се промени в часовете по физическо възпитание в училищата, министърът отвърна: "Много неща променяме. Часовете по физическо възпитание ще се водят от специалисти, които имат съответното образование, за да може децата между 1-ви и 4-ти клас да получават истински знания. А не както досега учители от други предмети да водят тази дисциплина."

Стартирал е ремонтът на пистата на Градския стадион.Преведена е част от сумата. Заседавала е комисия и продължава да се работи в тази посока. "Продължаваме да инвестираме в Русе", заяви министърът.

Министър Нейков коментира, че спорът за легитимността на федерациите по щанги се решава в съда. В момента има вече решение на Върховен административен съд. Очаква се то да излезе в рамките на две до три седмици. Решението ще даде възможност за нов старт. "Тогава ще се направи всичко възможно да се подкрепи този спорт, за да има резултати на олимпийските игри", категоричен е министърът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: