Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Николай Василев: Не е моментът прекомерно да се увеличават заплати и пенсии
Автор: Екип Ruse24.bg 10:06 / 06.05.2011Коментари (11)853
© Ruse24.bg
Точно сега не трябва прекомерно да се увеличават заплати и пенсии, отбеляза бившият министър на икономиката Николай Василев. И обясни, че това трябва да стане едва, след като се натрупа достатъчно БВП. "Пенсиите в България се вдигнаха през 2007 - 2008 - 2009 година повече отколкото трябваше.

Сега като ни гледат по телевизията социалистите - те ще ръкопляскат, ще кажат: "Ето един несоциалист призна, че ние вдигнахме пенсиите повече, отколкото трябва". Аз го казвам като икономист, който не се гордее с това и аз бях против всичките тези пъти, защото когато прекалено много вдигнеш пенсиите се оказва, че цялата нация работи на първо място за пенсиите.", каза Николай Василев.

Според него по-добре е въобще да няма минимална заплата, отколкото тя да е много висока.

"Колкото е по-висока тя ние си мислим, че някакси автоматично хората забогатяват, особено по-бедните. Отговорът е - не е така, защото се случват 2 неща. Първо бизнесът не може да си позволи да плаща безкрайно високи заплати в тази криза и по-вероятно ще има по-висока безработица - това автоматично. И воторо - колкото по-висока минимална работна заплата сложим, толкова повече стимули ще има бизнесът да излиза в сивата икономика."

Увеличаването на минималната работна заплата по браншове ще доведе до хаос, смята още бившият министър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
А то ще дойде ли някога моментът?Силно се съмнявам!И тва джудже да не се изказва неподготвено...
+3
 
 
Тоа па има наглоста да се изказва. мърша ,подлога на мадритския мошенник.Всички сте маскари включително и компирите.
+7
 
 
"...Николай Василев: Не е моментът прекомерно да се увеличават заплати и пенсии..." Прав си Ники! Моментът отдавна мина, а сега вече е късно! Няма средно интелигентен млад човек, който да не е наясно на къде отива България. Хората вече емигрират не по единично, за да поработят малко и да се върнат, а семейно (барабар с по-възрастните си родители), което заначи, че все повече надделява разума и силата за самосъхранение и зачерквайки родината си като "добро място за живеене", са склонни да поемат риска от едно ново начало в неизвестното пред поредното голямо нищо в познатата ни действителност.
+6
 
 
Ники Василев остана в най-новата история на България като човекът,подарил БТК на офшорка.ПРЕСТЪПНИК!!!
+6
 
 
Стига с тази измислена КРИЗА. За да не се плащат заплати и пенсии,за които сме плащали осигоровки и те са наши пари,а дори не получаваме-заслужената цена.А защо ,като работят хората също не им се плащат заплатите? За работници имат нужда,а няма криза,но щом се заговори за заплати има криза.
+7
 
 
Мики Маус Василев по-добре да си мълчи, отколкото да се излага. Заплатите могат да се вдигнат поне двойно, но това никой работодател не иска и няма да го направи, защото ще трябва да сведе печалбите си до минимум. Пенсиите също ще се вдигнат с вдигането на заплатите, защото те са функция на отчисленията от заплатите (осигуровки, данъци).
+5
 
 
Да, и по време на тяхната власт, и по време на предишните правителства се случиха неща, които ние, като граждани, данъкоплатци, гласоподаватели и каквито там щеш, не трябваше да допускаме. В България няма гражданско общество, всяко безумно решение на правителствата от 20 години до сега се приема без обществена реакция, затова стигнахме до този хал - ниски заплати, високи цени, монополи. Не е виновен който яде баницата....
+8
 
 
Когато някой излезе от властта, се случват 2 неща: 1. Изведнъж става много компетентен, започва да раздава съвети наляво-надясно как се управлява държава и си замълчава за глупостите, които е сътворил. Е, този срамежливо призна за някои от тях, но веднага прехвърли вината върху другите. 2. Членуващият в групата на изпечените крадци да си замълчи, защото доста хора помнят какво се случи по време на тяхната власт.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: