Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: До две седмици започва ремонт на Дунав мост
Автор: Екип Ruse24.bg 08:28 / 10.06.2011Коментари (0)2570
©
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
До две седмици ще стартира цялостен ремонт на Дунав мост, обяви министър-председателят Бойко Борисов в Русе. Заедно с вицепремиера Симеон Дянков, той се запозна с хода на строителството на новоизграждащата се многофункционална спортна зала в града. На строителната площадка бяха и народният представител от 19-и МИР Пламен Нунев, областният управител Пламен Стоилов, кметът на Община Русе Божидар Йотов, неговият заместник Александър Неделчев, ректорът на РУ "Ангел Кънчев" проф. д-р Христо Белоев, представители на частните инвеститори в рамките на публично-частното партньорство "Проект Русе", шампиони от световни, европейски и републикански първенства от русенски спортни клубове.

Що се отнася до предстоящия ремонт на Дунав мост, г-н Борисов уточни, че по-рано днес е постигнал споразумение с румънския си колега Емил Бок да бъде ремонтирана и другата част на съоръжението, за която носи отговорност северната ни съседка. "Рехабилитацията на Дунав мост ще трае около 2 месеца", поясни вицепремиерът Симеон Дянков.
По време на срещата на българския и румънския премиери в Букурещ е била коментирана и темата за свалянето на таксите за преминаване на съоръжението и от румънска страна. В тази връзка е била договорена среща между българския и румънския финансови министри през следващата седмица.

Вицепремиерът Симеон Дянков допълни, че от българска страна вече се обмисля намаляването на таксите и за останалите транспортни средства, след като от 1 юни налогът за леките автомобили и микробусите 8+1 стана 2 евро. По думите му, очаква се реципрочна реакция и от румънска страна. За първите 5 месеца на тази година приходите от пътните такси, събрани от преминаващите през Дунав мост моторни превозни средства, възлизат на 17 млн. лв., което е с 2 млн. лв. повече от същия период на миналата година. Тези данни са били представени и на румънската страна като доказателство, че когато се сваля размерът на таксите, приходите от тях нарастват, посочи министър-председателят Бойко Борисов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: