Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Златни плочки в центъра на Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 04.08.2011Коментари (6)3286
© Ruse24.bg
Над 10 млн. лв. похарчи в края на мандата си червеният кмет на Русе Божидар Йотов, за да подмени плочките на централния площад в града. Според източници голяма част от парите, повечето от които по ОП "Регионално развитие", са "спестени" от общината и потънали в джоба на приближени до кмета.

Според идейния план с парите трябваше да се реновират три основни участъка от пешеходната зона на крайдунавския град. В тях трябваше да се извърши рехабилитация на зелена площ и пешеходните площади и алеи. Ремонтът на центъра продължи почти 1 г. Преди около месец приключи "реновирането" на пешеходната зона. Русенци обаче разказват, че останали изумени, когато видели, че голяма част от старите плочки са върнати обратно на площадал
При ремонта били подменени само част от изпочупените павета. По груби сметки "рехабилитацията" е излязла по 1000 лв. на квадрат, но пък за сметка на това от вчера русенци се радват на "сух фонтан" пред операта в града.

За разлика от русенския си колега, срещу 3,1 млн. лв. Димитър Николов ремонтирал 22 дка от жп гарата до площад "Тройката". С парите по проекта в морския град успели да подменят всички плочки по пешеходната зона, била преасфалтирана морската градина, подменени уличното осветление и кошчетата за боклук. Освен това е построен и нов музей в морския парк. С европарите е съборено старото морско казино и е вдигната нова и модерна постройка.
За разлика от Николов, несебърският кмет Николай Димитров бе взет на прицел заради отношенията си с братята Динко и Йордан Диневи, които се сдобиха с нотариален акт за част от Черно море и построиха яхтено пристанище в него, въпреки че законодателството не допуска такава възможност. Димитров, който нашумя, след като пръсна 200 бона от общинския бюджет за луксозен мерцедес, бе нарочен и за фиктивен ремонт на пътя между Обзор и Преселци и за разширяване на детска градина срещу близо 2000 лв. на квадрат.

Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Плочките на центъра са сиви. Златни са само няколко, но си стоят зад дебелите сейфове на приближени и посветени. Златен е и тока от ТЕЦ Русе, собственост на руската групировка Мечел. Електроенергията след като се произведе, не се продава директно на Е.ОН като електроразпределително дружество, а минава през една от трите фирми на Соня Кадиева, съпруга на лидера от БСП Георги Кадиев. Кадиева е собственик на "Енерджи съплай" и "Енерджи съплай грийн", както и на 70 % от "Либерна" ООД заедно с Емил Костурков от "Лукойл" .Тя купува от АЕЦ "Козлодуй", "Марица Изток 2" и ТЕЦ "Русе". Получила за броени дни лиценз, за който редови енергетици чакат с години.Така жицата от русенската електроцентрала първо минава през София и докато се върне обратно позлатява. Златни години.
0
 
 
Първоначалната идея и проект беше плочите да са розови риолити и гранити... Малко колор и топъл цвят на центъра. Но след спечелването на конкурса се направиха тези промени - за повече сивота! А коя фирма беше удостоена да реже храстите? Защо не се оформят големите дървета с форма на пирамиди в по-правилни и естетични линии?
0
 
 
На есен пак да си изберем кмет с червен закостенял мозък! Явно така им харесва на русенци, мазохисти.
0
 
 
Далаверата си беше ясна от самото начало. Едни и същи фирми изпълняват атрактивните поръчки на общината, а реалната работа се извършва от подизпълнители. Така се прибират 2/3 от парите.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: