Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ето как да се предпазим от простудните заболявания
Автор: Екип Ruse24.bg 08:58 / 17.01.2012Коментари (4)2237
© Impact Press Group
С настъпване на зимния сезон и честата смяна на топли със студени дни се увеличават простудните заболявания.
Самата простуда в много от случаите не е причина за заболяване, но тя предразполага за появата на по-тежки възпалителни процеси на дихателните пътища. Причинителите, които предизвикват възпалението, могат да бъдат както бактерии, така и вируси. За да не бъде податлива имунната система на инфекции, трябва да се вземат превантивни мерки:

• Рационално хранене: редуциране консумацията на месни продукти и др. белтъци от животински произход, които подкиселяват телесните течности и предразполагат организма към развитие на инфекции. Да се приема пълноценна храна, осигуряваща достатъчно основни хранителни вещества от всички хранителни групи. Да се намалят мазнините за сметка на плодове, зеленчуци, зърнени храни, продукти, съдържащи фибри, ядки, варива, богати на растителни белтъци, млечни продукти и др.

• Да се избягват местата, където се събират много хора, особено по време на грипна епидемия

• Облеклото да бъде съобразено с температурните колебания - както всички знаем, преохлаждането, но също и прекаленото обличане, трябва да се избягват

• Да се приемат билкови чайове и билкови таблети и хранителни добавки с доказан имуностимулиращ ефект-лайка, живовлек, мащерка, коприва и др.

• Укрепване на имунитета е основното средство в борбата срещу простудните заболявания и грипа. Това се постига чрез активен двигателен режим, закалителни процедури, приемане на имуностимулиращи препарати /ремантадин, тамифлу и др./

• При поява на симптоми на заболяване самолечението да е само в рамките на противотемпературни и имуностимулиращи средства - аналгин, аспирин, парацетамол, витамини

• По време на простудно заболяване е необходимо да се спазва постелен режим

• Спазването на тези лесно изпълними съвети ще ни позволи да избегнем простудните заболявания

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.01.2012 г.
0
 
 
Нито чесън, нито лют пипер помагат. Въпреки че сме с противогрипни ваксини, всички в къщи сме болни. Ужас.
+1
 
 
Чесън и люти чушки. Една малка греянка или едно пелинче с двайсетина билки...
+1
 
 
"Да се избягват местата, където се събират много хора, особено по време на грипна епидемия" - най-правилната препоръка (Ескимосите, който живеят на малко племена не боледуват, защото няма от къде да хванат вируса или бактерията). За съжаление човека е 'социално животно' и този съвет е малко приложим.
+3
 
 
Първата препоръка е неправилна: яжте каквото ви е вкусно! Обаче спазвайте твърдо културата на храненето - да се дъвче "до дупка" храната - никакво бързане, спокойно да се храните. Не забравяйте, че едва след 15-20 минути от стомаха се подава сигнал в централната нервна система, че има храна там. Ако спазвате това, дори се гарантира, че няма да преяждате по същество. По време на храненето е недопустимо да се пият течности - разрежда се стомашният сок. Пие се вода по време, когато не се храните! Спирате да пиете 20-25 мин. до началото на храненето и 2 часа след него. Не е случаен фактът, че има специална заповед на министерството на здравеопазването на Франция, където изрично е отредено за лекарите обедната почивка да е 2 часа, за да могат медиците спокойно, без бързане да се нахранят. По препоръката за имуностимулиращите средства - това тамифлу и ремантадин - само с рецепта на лекуващия лекар!!! Иначе може сериозно да си навредите. За антибиотици да не говорим - в никакъв случай!!! Който приеме антибиотик, остава без имунна защита за 20 дена. По време на храната - чесън, люти чушлета, хрян, лимон, малко оцет - това са имунностимулиращите средства!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: