Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Треньорът Георги Божков беше удостоен с плакет на Областния
Автор: Екип Ruse24.bg 13:10 / 02.02.2012Коментари (0)539
©
С плакет на Областния управител на област Русе беше удостоен днес треньорът на женски баскетболен отбор "Дунав 8806" Георги Божков. Призът му беше връчен от губернатора Стефко Бурджиев. Наставникът на русенския тим получи и грамота за високи спортни постижение и изключителен принос за издигането престижа на Русе в национален и международен мащаб. На церемонията присъстваха зам.областният управител Петър Даскалов, зам.-кметът Иван Григоров и собственикът на отбора Красимир Трифонов.

"Наред с нееднократните постижения на наставлявания от него женски баскетболен отбор "Дунав 8806", повод за този жест на признателност е и скорошния 50-годишен юбилей на г-н Божков. Възраст, която кара всеки един от достигналите я да се обърне назад и да направи равносметка на изминатия път. Път, който г-н Божков е извървял самоотвержено и с който може да се гордее!

Бих искал да припомня, че именно под неговото наставничество, баскетболният отбор "Дунав 8806" спечели Купата на България, а през настоящия сезон тимът е едноличен лидер в държавния шампионат, допускайки само една загуба от 16 срещи. Отново под ръководството на г-н Божков, българският женски баскетболен отбор беше единствения, който участва в престижния турнир на ФИБА "Еврокупа жени"!". Това заяви в началото на церемонията г-н Бурджиев. Той изрази увереността си, че след малко повече от седмица, на 11 и 12 февруари, когато Русе ще бъде домакин на Финалния турнир за Купата на България, момичетата от "Дунав 8806" отново ще ни накарат да се гордеем с играта им, което по думите му ще е поредното неоспоримо доказателство за професионалните качества на г-н Божков.

На свой ред, Георги Божков благодари за високото признание, което този път идва не от феновете, а от институция. Той определи настоящото управление на клуба като европейско и изрази надежда, че то ще спомогне за развитието му през следващите години. Г-н Божков покани г-н Бурджиев да присъства на срещите от Финалния турнир за Купата на България следващия уикенд в Русе. Областният управител прие поканата и допълни, че макар и до момента да не е бил в залата, поради доскорошните си служебни ангажименти в столицата, той е следил от близо представянето на отбора и за в бъдеще ще бъде сред присъстващите в залата, по време на срещите на "Дунав 8806".

Георги Бoжкoв е роден в София на 24 януари 1962 г. Завършил е НСА с профил баскетбол. Бил е активен състезател и вече 20 години е треньор на отборите "Славия", ЦСКА и националния отбор по баскетбол, както и на тимове в Гърция и Саудитска Арабия. В ръцете си е държал Купата на България, като последния засега е с отбора на "Дунав". С водените от него отбори е ставал национален шампион и победител в Адриатическата лига, през 2007-а е избран за треньор на годината. Един от големите авторитети в баскетбола не само у нас и най - големият капацитет, работил с русенския тим. Както е известно, той изведе ЦСКА до требъл през сезон 2006/07. Освен, че стана шампион на България и спечели Купата на страната, той изведе "червените" и до първото място в Адриатическата лига. По това време Божков беше треньор и на националния женски отбор на България. След пауза от повече от година, откакто води жените на ЦСКА, той застана начело на отбора от Стара Загора и за няколко месеца преобрази ситуацията в клуба. От 2009 г. е треньор на "Дунав" Русе.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е рожденик днес! Вижте постиженията на най-добрия ни тенисист
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров отпадна в Рим, но може да се изкачи в световната ранглиста
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: