Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Нейков дава само 5 млн. лева за домакинства
Автор: Екип Ruse24.bg 09:49 / 06.02.2013Коментари (0)506
© Bulphoto
Заявки за домакинства се трупат на бюрото на спортния министър Свилен Нейков. Федерациите искат финансова помощ от ведомството за провеждането на различни международни състезания тази година.

"Домакинствата всеки ден нарастват. Само вчера имах при мен около десетина заявки. Министерството не е против, но без финансови ангажименти. Имаме рамков бюджет, който е 5 млн. лева годишно", обясни Нейков.

За да си осигури някакъв лимит, всяка федерация трябва да представи проект, след което комисия определя на коя централа колко може да се помогне за домакинство. Министърът заяви, че за да се задоволят инетресите на всички федерации по отношение на подготовка, изграждане на нови съоръжения и други, са нужни минимум 45-50 млн. лева, с които МФВС не разполага.

Нейков откри официално ремонтирания покрит плувен басейн в спортен комплекс "Диана" в Дианабад. Съоръжението отговаря на всички изисквания на световните и европейски стандарти. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на около 320 000 лв. Реновирането е завършено за 3,5 месеца.

"Наемите са от порядъка на 300 000 лв., а цените за гражданите ще са доста по-ниски от останалите бесейни", обеща спортният министър.

Той сподели, че до десетина дни ще има развитие около лиценза на федерацията по спортна стрелба. Тази седмица Нейков събира на среща президента на борбата Валентин Йорданов и треньора Симеон Щерев за изглаждане на отношенията.

Коя федерация какво иска?

Мотоциклетизъм - кръгове от световно първенство по мотокрос в Севлиево и Троян (в различни класове), от световен шампионат по супермото в Плевен и световно първенство по фристайл.

Биатлон - европейско първенство в Банско.

Автомобилизъм - рали "България" и Рали "Хеброс".

Голф - световен Volvo мач плей шампионат.

Лека атлетика - европейската купа на 10 000 м и европейското първенство по планинско бягане.

Тенис - турнир на шампионките на WTA.

Сред по-нетрадиционните заявки, според "Дневник", са състезания по ловна стрелба, на силовите атлети, радиолюбителите, по естетическа и групова гимнастика и на федерацията за работнически спорт.

Източник: "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: