Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (0)
"Дунав" загуби очаквано от "Калиакра" в Каварна
Автор: Екип Ruse24.bg 15:15 / 04.05.2008Коментари (0)1172
© Ruse24.bg
Отборът на "Дунав" записа своята шеста загуба в шампионата. Русенци загубиха като гост с 1-3 от "Калиакра" и вече на теория промоцията в елита е непостижима цел. Все пак днес в Каварна се получи хубав за гледане мач с не малко положения и емоции за близо 1 000 зрители на кокетното съоражение в столицата на рока.

Не липсваха и куриозни моменти в двубоя. Първо срещата закъсня с няколко минути поради неуредици с мрежата на вратата на Филип Филипов, а в началните минути Мартин Ковачев успя да прехвърли стадионът в Каварна без особени трудности. В чисто спортно-технически аспект тимът на "Калиакра" започна по-добре и успя да наложи домакински превес, който обаче беше бързо неутрализиран от защитата на "Дунав". В 4-тата минута Иван Петков от състава на домакините успя да засече прострелно центриране на Иво Кискинов, но коженото кълбо като по чудо мина на метър над напречната греда. Русенци от своя страна отговориха с дълготрайно присъствие в половината на "Калиакра" и за известно време бяха притиснали своите домакини, макар че от натискът им не произлязоха големи главоболия за Григоров.
В 18-тата минута Росен Каптиев отправи силен шут, но той се оказа неточен и не порази целта.

Няколко атаки по-късно защитата на "Дунав" се пропука и Диян Кателиев имаше възможност да нанесе неспасяем удар, но играчът на домакините така и не съумя да вкара попадение.
Само три минути след тази ситуация Филип Филипов вече вадеше коженото кълбо от своята мрежа. При поредната атака на "Калиакра" капитанът на домакините Иван Райчев остана напълно непокрит в наказателното поле и за него не представляваше трудност да открие резултатът.

И точно, когато публиката в Каварна си мислеше, че мачът навлиза в желаното от тях русло, Иван Мартинов засече центриране в наказателното поле на домакините и със силен шут прати топката в мрежата на Григоров за 1-1. При този резултат завърши първото полувреме

Втората част започна с лоша новина за наставника на "Дунав" Никола Христов. Централният защитник Дамян Дамянов се контузи, коието наложи принудителната му смяна. На мястото на Дамянов влезе Ивайло Кирилов, а Кристиян Християнов зае позицията на централен защитник редом до Мартин Ковачев. Това явно безкрайно много обърка плановете на гостите, които допуснаха много лесно да се пропукат в защита и това им костваше спечелването поне на една точка.

В 55-тата минута Филип Филипов извърши фаул извън наказателното поле и получи жълт картон, а няколко минути по-късно отново Иван Райчев остана непокрит в наказателното поле и даде отново аванс на "Калиакра"
Срещата беше окончателно решена, когато Джунейт Яшар отбеляза за 3-1 и оформи крайният резултат.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: