Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (5)
Русенската лека атлетика пита кмета за безобразията в зала "Ялта“
Автор: Екип Ruse24.bg 10:05 / 31.03.2014Коментари (0)983
Отворено писмо до кмета на Русе, публикувано във Фейсбук, разкрива сериозни проблеми в стопанисването на спортните съоръжения на русенската лека атлетика. Негов автор е дългогодишната състезателка на СКЛА Дунав (Русе) Александра Рибарова /на снимката/. Става дума за залата в спорен комплекс "Ялта", която очевидно е разграден двор, в който скъпи спортни съоръжения са оставени на произвола на съдбата и резултатите могат да се видят в публикуваните по-долу снимки.

Проблемите с липсата на подходяща спортна база в Русе не са от вчера. Но какво да кажем, когато хората от Общината, отговорни за опазването и поддръжката на наличните съоръжения и имущество на русенския спорт, демонстрират пълно безхаберие и безстопанственост? Припомняме, че служителите на "Спортни имоти" са на заплата от общинския бюджет, т.е. от парите на русенските граждани. Публикуваните снимки оставяме без коментар.

Ето и пълния текст на писмото на Александра Рибарова:

"До господин Кмета,

Казвам се Александра Рибарова и съм дългогодишен състезател по лека атлетика към спортен лекоатлетически клуб "Дунав" -Русе . Бих искала да споделя някой от ежедневните, безкрайни и все по-големи затруднения пред които сме изправени ние , спортисти и треньори. Не е тайна, че много спортисти имат проблеми с тренировъчната база в България, но това не може да продължава да е извинение за абсурдите на които сме подложени.

Първо ще отбележа дългоочакваният напредък изразен в подновяване на лекоатлетическата настилка на Градския Стадион, за което сме безкрайно благодарни. Въпреки това нека да уточня, за хората, който не са запознати с Царицата на спорта, че леката атлетика не е само летен спорт и не се провеждат състезания само на открито. Лекоатлетите имат нужда от целогодишна подготовка както на открито така и на закрито - подчертавам в лекоатлетическа зала не просто в някаква зала. От миналата зима двата действащи клуба по лека атлетика в града са принудени да тренират една от най-техничните дисциплини - високия скок в зала непригодена за провеждане на такива специфични тренировки, но все пак някак успяхме да се подготвим за участие в националните състезания. Поради същият проблем отпадна подготовката на друга също техническа дисциплина, като тласкане на гюле. Нека се уточня, че спортът лека атлетика не е само кросово бягане или спортно ходене, което може да се извършва по циментовите алеи на някой парк.

Все пак с много усилия и хиляди молби към управата на Спортни имоти Русе, успяхме да сглобим поне така нареченото скочище в залата по футбол и хандбал в спортен комплекс "Ялта".

Въпреки, че времето се затопля и се предполага, че вече можем да се възползваме от чудесната нова писта и съоръжения на Градския стадион, бих искала да Ви информирам, за небрежното отношение на управата на Спортни имоти Русе. Към този момент, гореспоменатото скочище в залата по футбол е в окаяно състояние - неупотребимо! А, цената на едно такова скочище е 3000 лв. Разбирате, че през идните месеци няма да е все слънчево, подготовката на спортистите не трае отлагане и при един следващ продължителен дъжд или лошо време, отново няма да имаме къде да тренираме. Като основен проблем визирам липсата на адекватна управа на Спортен комплекс "Ялта", а от там и безполезната дейност на ключови позиции като портиер, охрана, работници, което води до безстопанствено отношение към съоръженията и уредите в залите и на стадиона.

Знам, че в момента повечето спортните клубове в цялата страна са изправени пред подобни проблеми, но въпреки това спортистите постигат някакви резултати. Докога ще търпим, да си затваряте очите пред подобни проблеми и да ни хвалите само когато постигнем висок резултат, въпреки дадените обстоятелства.

Благодаря Ви за отделеното време!"

Lokomotiv1930.com категорично подкрепя откритото писмо до кмета, изпратено от състезателката на "Дунав" Александра Рибарова. Подкрепата си в социалната мрежа изразиха още треньорите Венета Симеонова и Елеонора Гурбанова от Лекоатлетически спортен клуб Локомотив (Русе), както и олимпийският, световен и европейски шампион в тройния скок Христо Марков

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотно! Григор Димитров ще е сред Топ 10 на Ролан Гарос
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Усик постигна нещо впечатляващо в професионалния бокс
Футболен клуб Вихър-Завет на един век
Уникално! Българин срази звезда в GLORY и е близо до двубой за титлата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: