Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (5)
Националката Светлана Каменова се присъедини към боксов клуб "Русе"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:20 / 14.05.2014Коментари (0)204
©
Най-добрият женски боксов тим в България има ново силно попълнение. Светлана Каменова, първата българка - медалист на световно първенство от Китай през 2012 г, вече е част от отбора на боксов клуб "Русе". Така многократната републиканска шампионка ще работи още по-плътно под ръководството на треньора Павел Сяров и с колежките си от националния отбор Стойка Петрова, Севда Асенова, Габриела Димитрова, Марина Буюклиева. С присъединяването на Светла към екипа Русе затвърждава категорично славата си на столица на българския женски бокс.

"Искам да се развивам и идвам с цел треньорът ми от националния отбор да ми бъде и личен, и то не заради някакво специално внимание, а за мога да си свърша работата, да имам поле за изява и развитие", коментира Светла.

24-годишната Каменова, която донесе за България бронз от световния турнир, през 2008 г. стана европейски шампион за девойки. Родената в Добрич състезателка се занимава с бокс от 11 години, като изборът е направен след серия опити в други спортове. Приятелството между баща й и първия й треньор, когото неотдавна губи, става причина за насочването към бокса.

Днес Светла тренира усилено в Русе за европейското първенство, като не пропуска в малкото си свободно време да се посвети на друга своя страст - шаха. "На първите ми състезания се случи така, че сутринта се състезавах по шах, а след обяд - по бокс", спомня си Светла. "Тя е най-добрата боксьорка сред шахматистките и най-добрата шахматистка сред боксьорките", коментира изпълнителният директор на боксов клуб "Русе" Илия Сяров.

"Тренирам, тъй като ми липсва злато от европейско първенство, защото при девойките беше друго, искам при жените", казва новата състезателка на "Русе".

Предстои Светла Каменова да се дипломира в Националната спортна академия с треньорски и педагогически профил.

"Всичко друго може да притежава един треньор като теоретична подготовка, но без комуникация не можеш да бъдеш добър наставник", коментира Светла. Според нея е важно да намериш път към различните хора. "За да научиш някого да обича спорта или каквото и да било друго, трябва да умееш да комуникираш с него", казва добричлийката.
"Имам цял живот пред себе си, не съм решила какво ще правя занапред, но в момента съм тук, предстои европейското, световното", сподели Светла Каменова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотно! Григор Димитров ще е сред Топ 10 на Ролан Гарос
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Усик постигна нещо впечатляващо в професионалния бокс
Футболен клуб Вихър-Завет на един век
Уникално! Българин срази звезда в GLORY и е близо до двубой за титлата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: