Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Няма да участвам в консултации за предстоящите избори с хора, които не си държат на думата
Автор: Екип Ruse24.bg 14:31 / 19.06.2014Коментари (0)1416
©
Няма да участвам в консултации за предстоящите парламентарни избори с тези хора, защото те не си държат на думата. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, БСП и ДПС са една коалиция, Атака ги подкрепят, правят им кворума и си карат нататък.

"Ние се разбрахме само преди два дни и днес виждате какво правят. ДПС стигна до там, че не иска да се гледа точката, в която Възродителният процес и жертвите му да имат възмездие. Те направиха така, че и тази точка да не се гледа. Вече ДПС са съгласни с Възродителния процес с това, което гласуваха в момента. Какво да си консултираме като отидем? Те вече всичко са направили. Да кажем, като отидем във вторник: "било каквото било, направихте си Сметна палата, Национален статистически институт, Закон за МВР и всичко останало", посочи Борисов.

Според него, консултациите между лидерите на парламентарно представените партии ще протекат по същия начин, както е в парламента.

"Споразумението между партиите те го скъсаха вътре в залата, както и днес. След като се бяхме разбрали така, вие чухте от трибуната на Народното събрание може би най-добронамереното, толерантно и честно изказване, което е имало в този парламент в мое лице. Видяхте, че дори Янаки Стоилов и другите започнаха да се чудят какво да правят", обясни Бойко Борисов.

"Преди два дни лидерът на партия Атака Волен Сидеров, лидерът на БСП Сергей Станишев, лидерът на ДПС Лютви Местан и председателят на Народното събрание Михаил Миков написаха текст, който след това беше приет от всички. Написаха текст, който вчера четох от трибуната на парламента - изпълнителната власт и парламентът, докато не минат консултациите във вторник, по които да се разберем, какво да правим до избори, да не се прави нищо", припомни председателят на ГЕРБ.

По думите на Борисов, вчера управляващите вкараха в пленарна зала Закона за МВР, с който искат да бетонират главния секретар и хора от МВР на ключови постове в Министерството. "В същото време Атака и БСП обжалват изборите, защото МВР не се били справили и се купувало масово гласове. Къде е логиката да подкрепят такъв нов закон, за да бетонират същите тези хора, за да направят същите тези избори, за които евентуално се говори?", попита Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че вече не им вярва за изборите. "Какво морално основание имат тези хора, събрани вътре, загубили изборите и парламентарните, и за евродепутати, които се обединиха, че евроизборите не са потвърдили, че това правителство би могло да бъде експертно и добре работещо. Те написаха текста на споразумението, аз една думичка не съм сложил. Дори когато ме попитаха за избор на дата казах: "която предложите, само да е твърдо, че давате оставка", заяви Борисов.

"Ние сме победители на изборите и всеки ден трябва да им казваме, че хората не искат това правителство и това мнозинство да стои в зала. Ще дебатираме и ще чакаме да подадат оставка", посочи председателят на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че няма да помага за кворум и че реваншизмът са го направили управляващите.

"Вие се хващате за мои думи, които са след изключително толерантното ми поведение в зала. Те буквално се подиграват", добави още той. На въпрос, дали е предизвикал с поведението си от вчера разглеждането на Закона за МВР, Бойко Борисов заяви: "Когато ми задавате този въпрос, проявявайки лицемерието на г-н Местан, можех вчера да кажа, че от днес нататък ще бъдем най-толерантни, екзистентни, когато обезглавяваме цели министерства и ги подменяме с наши кадри. Ние ще го правим с толерантност, мономерно, постепенно, в унисон с всички европейски, демократични, световни тенденции. Но това не подменя истината, че те навсякъде размазват всичко живо в момента, сменят всички кадри, въпреки че народът ясно и точно се произнесе два пъти подред, че не иска да се махат кадрите на ГЕРБ и ни постави като първа политическа сила".

По повод номинирането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, Борисов заяви, че след като не спазиха своите обещания, във вчерашния ден управляващите избраха дори за периода 2017 - 2021 година кой да представлява България в ООН.

"Снощи ми се обади Ирина Бокова. Още веднъж ми благодари за това, че нашето правителство направи всичко възможно да бъде шеф на ЮНЕСКО. Но никой, по никакъв начин не е говорил с нас за тази нейна кандидатура", обясни Бойко Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 327
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
24.12.2014 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: