Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Осем отбора от регионалните финали ще участват в Големия финал в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:12 / 11.07.2014Коментари (0)736
©
Петият национален шампион на "Ариана Аматьорска лига" ще бъде определен в събота и неделя по време на Големия финал в Русе.

В неделя вечерта новият победител в турнира за футболисти аматьори ще играе демонстративен мач срещу професионалния шампион на България Лудогорец (Разград).

Големият финал ще се състои за първи път в Русе, а мачовете ще се играят на централния площад на специално изградения мобилен стадион "Ариана Арена".

С новия си формат "Ариана Аматьорска лига" достигна до над 1400 отбора и близо 20 000 футболисти аматьори. В изминалите 6 регионални финала 240 отбора от общо над 60 партньорски шампионати и първенства успяха да се преборят за квоти.

Осем отбора от цялата страна ще мерят сили в Големия финал

Право на участие в Големия финал на "Ариана Аматьорска лига" 2014 придобиха всички регионални шампиони, както и двата подгласника на шампиона в София. Това са общо 8 отбора от шестте града, в които се проведоха регионалните финали на "Ариана Аматьорска лига" в последните два месеца.

В Русе ще се съберат шампионът на регион Благоевград - SBORNAYA, на Русе - Тренто, на Стара Загора - El Galacticos, на Пловдив - ФК Даяна, на Варна - ФК Бастун, както и шампионът на София Kletkata заедно с подгласниците му ФК Романо и Малки страсти.

Регламентът на Големият финал гарантира равен шанс на всички участници. Отборите ще бъдат разпределени в две групи по четири. Първите два отбора във всяка група си осигуряват преминаване в следващата фаза (полуфинали), където мачовете се провеждат на принципа на директните елиминации.

Двата отбора, които достигнат до финалния двубой, ще определят шампиона на турнира, който ще изиграе демонстративен мач срещу ПФК Лудогорец на 13 юли.

Новият шампион на "Ариана Аматьорска лига" ще бъде определен във финален мач в неделя от 12,40 часа, а в 19,30 часа ще се изиграе Мачът на шампионите - аматьори срещу професионалисти.

Миналата година аматьорите спечелиха с 2:1, а треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев обеща отборът му да е подготвен за реванш.

"Определено ще търсим реванш, но и да не го получим аз ще съм радостен. Защото футболът в България извън професионалното ниво съществува и се развива. Генерално това е много важно", заяви Стоев в навечерието на двубоя.

Видни гости и много футбол

Големият финал на "Ариана Аматьорска лига" ще бъде отрит и закрит от кмета на Русе г-н Пламен Стоилов. Специален гост на турнира ще бъде посланикът на "Ариана Аматьорска лига" Красимир Балъков.

Бившият футболен национал и настоящ старши треньор на Литекс (Ловеч) ще награди шампиона на турнира, а по време на мачовете ще даде своите напътствия на отборите.

Големият финал ще бъде съпътстван и от откриването на първия фенклуб на Лудогорец (Разград) в Русе. Специално за събитието и за Мача на шампионите ще бъде доведен и орелът талисман на разградския клуб.

Турнирът ще завърши с колективно гледане на финала на световното първенство по футбол на открито.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: