Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Дойде ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората
Автор: Екип Ruse24.bg 15:01 / 31.07.2014Коментари (7)1171
©
"Управляващите решиха да си играят игрички. Нека да си ги играят, в понеделник да се съберат и да си актуализират бюджета". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на участието си в кръгла маса "Управленската програма на ПП ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г. Борисов припомни, че от няколко дни неслучайно е говорел, това, което е реално и че опорните им точки са груба грешка.

"В края на краищата проявих максимално държавническо търпение, за да убедим, че роднините на Илияна Йотова предлагат актуализация - поне нея да гласуват", посочи председателят на ГЕРБ.

По думите му, за съжаление, ДПС е единствената партия, която се държа отговорно в тези дни. "Чест им прави. Вчера отидох при г-н Мишо Миков, като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента и му казах - "Не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за да отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната - в това спор няма. Той каза: "Моите са се втвърдили, не искат", коментира Борисов.

"Защо не актуализираха бюджета на НЗОК преди един месец? Нима Орешарски и здравната министърка не казваха, че не трябва актуализация? Имат си коалиция БСП, ДПС и "Атака" и да го гласуват. Как така ще ми викат "Горчиво" в парламента за ДПС, заяви Борисов.

Той посочи, че Местан е трябвало да призове за проява на разум, в името на пациентите и лекарите. "Още в понеделник трябваше да направи това, когато гласуваха закона за МВР - да сложат закона за Здравната каса, а не закон за МВР. Аз тогава излязох от парламента и казах, че ще съжаляват за това, което правят. Как тогава се събраха "Атака", БСП и ДПС, станаха на крака и ръкопляскаха? Тогава къде беше г-н Местан, с цялото ми уважение към него", коментира председателят на ГЕРБ и допълни, когато гражданите пратят БСП на изборите като трета-четвърта политическа сила, тогава ще оценят какво им е направила БСП.

По думите на Борисов за изминалата една година в България се е случило нещо, което няма как да бъде обяснено на нормалните хора в Европа.

"Правителство с огромно мнозинство, когато става въпрос за задкулисие и взимане на решения, които са им изгодни. Неслучайно първите решения на това Народно събрание бяха да ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС. Неслучайно най-големите скандали оттам тръгнаха. Това показва какъв и е бил пътят. Неслучайно се отнеха правомощия на президента. Неслучайно двата най-бързо приети закони бяха за ДАНС и МВР. В оставка завчера смениха шефа на най-голямата полицейска дирекция в България - СДВР", заяви председателят на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов, ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка -"ще се целуват". "Няма как да искаш да има политическа стабилност в една държава - тя започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. Има тънка нишка от 1996-1997 г. - дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората", заяви по време на конференцията Бойко Борисов.

"България и Германия бяха давани за пример за финансова стабилност. Всички кредитни агенции вдигаха рейтинга на България, защото имаше финансова и вътрешна сигурност. Когато се разклати единият стълб, другият не може да го държи. Сега се разклатиха и двата, така че мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни, да прецени, че закон за Сметна палата, за МВР, е по-важен от актуализацията на бюджета и на бюджета на НЗОК", коментира още председателят на ГЕРБ.

"Стигнахме дотам да ни викат "Горчиво" с ДПС, с които се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора", заяви председателят на ГЕРБ. Според него може и проформа БНБ да отговаря, "но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата - пране на пари, носене на пари с чували. Ако ги съберем, може да са над 100 души по щат. Но не, ние казваме - има само един виновен - Искров и Гунев, даже Искров не е виновен, а само Гунев. Що за наглост, що за безобразие - смениха цялата държава, всички постове, всичко живо", коментира Борисов.

Председателят на ГЕРБ посочи, че когато партиите са слаби, недоверието в институциите е слабо, тогава това е райското време за крадците.

"Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравна каса. Кворум има. БСП, ДПС и "Атака" да се съберат в понеделник, да си гласуват каквото искат, да правят каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда", посочи Борисов. "Резервът е празен - 4 млрд. лв. и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента", посочи председателят на ГЕРБ.

"Само народът казва кой и как да управлява. Отново е възможно тези, които се целуваха в неделя, да се целуват и на шести август. Те само проформа така играят. На шести пак ще се целуват", заяви Бойко Борисов.

Той припомни, че само преди месец и половина БСП и ДПС обявиха, че ако имат общо евродепутати или брой избиратели повече от ГЕРБ, ще имат стабилно правителство. "Какво се случи? На тъмно, без да разберем, аз не можах да разбера от мънкането на Бобева, на Стойнев - с "Уестингхаус" подписаха ли, с "Южен поток" на какъв етап са. Мънкат, мънкат и не мога да разбера какво казват. Някой, ако знае, да стане и да каже", коментира Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 327
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
24.12.2014 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не от 1996-97 година комунистите крадат парите на хората, а още през 1944 година беше първия грабеж. После национализираха всичко. През 80-те години на миналия век взеха 10 млрд долара заеми и оставиха хората да ги връщат. След това първото правителство на Луканов ограби още един път народа като качи 10 пъти цените през април 1991 година. И така до ден днешен всеки път когато са на власт комунистите забатачват държавата и после народа им плаща сметката...
Всичко което е далеко от морето е провинция! (Хемингуей)
на 31.07.2014 г.
+2
 
 
моите финанси....както и с финансите на почти всички в БГ се случи най лошото по време на управлението на ГЕРБ.....или греша?)такава мизерия каквато беше при ГЕРБ не бяхме карали 20 и няколко години!!!
Aнонимен
на 31.07.2014 г.
+4
 
 
за съжаление е прав. винаги когато бсп е на власт става нещо с финансите на държавата. парите затъват някъде или в нечий джоб. държавата тръгва надолу. и все се случват неща като пеевски, ктб и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: