Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бивш МВР психолог: Борисов е гъвкав, Миков е нерешителен, а Бареков внушава недоверие
Автор: Екип Ruse24.bg 11:30 / 12.10.2014Коментари (0)1366
©
Едно от важните неща в преговарянето е да отделиш човека от проблема. При нас нещата малко провинциално се случват - доброто е, че знаем, че пак ще живеем заедно, а лошото - че си казваме "аз те знам какъв си, ти ли ще ми кажеш на мене". Това наблюдение сподели бившият директор на Института по психология на МВР Росен Йорданов в студиото на "Тази неделя" по bTV.

Той направи и своеобразни профили на политическите лидери, които тази седмица ще седнат на масата за преговори в търсене на формула за новото правителство. "Бойко Борисов е нарцистично уязвим човек, това много се експлоатира от неговите опоненти. Положителното му качество е, че той е изненадващо гъвкав", посочи Йорданов.

Според него Михаил Миков "по народняшки има добро чувство за хумор", но е изненадващо нерешителен. В същото време Лютви Местан показва "впечатляващ самоконтрол", но и несамостоятелност.

Съветът на Йорданов към Реформаторския блок е да показват автентичност, но не и инфантилност в емоциите си, тъй като в момента превъзбудеността им е видима. Психологът посочи, че Валери Симеонов "излъчва патриархална солидност и добронамереност" (подобно на партньора му в Патриотичния фронт Красимир Каракачанов), но освен това и дава вид на човек, който може много лесно да се обиди.

За Бареков мнението му беше категорично: "За съжаление неговият медиен образ го направи твърде пъстър. Той внушава недоверие - иначе има много положително излъчване, по детски емоционален, но лъжата наднича над всичко това. Трудно ще спечели доверието на партньорите".

По същия начин Йорданов не очаква и с "Атака" да се стигне лесно до разбирателство. Причината - все по-нарастващата дистанция между самомнението на Волен Сидеров и реалността, поради което му се налага да е все по-тежък в публичните си позиции.

Психологът сравни Георги Първанов с Михаил Миков, като посочи, че може да се добави и "една краска лукавост".

Българските преговарящи политици много често не правят разлика между различни и противоположни позиции. Трябва първо да се стъпи между това, за което има съгласие. Ключовият момент е да не сметнат, че всяка позиция, по която няма съгласие, че е противоположна. Истински противоположните позиции трябва да останат накрая - ако се започне с тях, ще се стигне до провал, подчерта Йорданов.

Според него дамският преговарящ екип на ГЕРБ е добър ход с оглед медийната нетърпимост между лидерите, но и защото Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова "имат репутацията на разумни балансирани, положително настроени жени".


Още по темата: общо новини по темата: 327
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
24.12.2014 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: