Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Ако Реформаторите не променят поведението си, отиваме на избори
Автор: Екип Ruse24.bg 09:08 / 16.10.2014Коментари (6)1545
© Bulfoto
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще свика в понеделник съвещание с целия актив на ГЕРБ. На него трябва да се направи окончателният избор по кой път да поеме партията, спечелила изборите, но без възможност да управлява самостоятелно, след провала на преговорите с Реформаторите. Това се разбира от негово изявление късно снощи пред "Преса". Ето какво казва Борисов.

"Разочарован съм от несериозното отношение на представителите на Реформаторския блок към преговорите за съставяне на правителство. Те говорят за мнозинство, а с техните гласове мнозинство няма. Искат реформа в съдебната система, но във вида, в който я предлагат, тя не може да се осъществи, заради конституционното изискване за разделение на трите власти. По тази тема Конституционният съд се е произнесъл още по времето на Никола Филчев", напомня Борисов.

Той се опасява, че Реформаторите поставят условия, които биха предизвикали етническо напрежение в страната. 

"Няма да го допусна. Искат от мен да стана Ратко Младич! Това е крайно несериозно, да не кажа опасно. Няма да го направя! Всички видяхме какво се случи в Сърбия", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той отново посочва и главните причини, заради които са се провалили преговорите с Реформаторите:"Не е ясно кой от тях взима решенията в РБ, те имат само един говорител в оставка, не е ясна и ролята на Гражданския съвет- той може ли блокира взети решения, например. 

Пратили на преговорите Трайчо Трайков, човек, когото аз съм уволнявал. Това най-малкото е гаф, аз го приемем по-скоро като предизвикателство към мен", възмущава се Борисов и продължава:

"Не изяснено и отношението им към бъдещия премиер - до вчера говореха едно, днес се отмятат от думите си. Може ли да се вярва на такива хора? Ще им дам възможност и ще направим още един кръг на преговори, но ако не настъпи промяна в поведението към в посока на стабилност и отговорност, отиваме на избори! Другият вариант е да предложа в парламента правителство на ГЕРБ, пък който го подкрепи, подкрепи. Смятам, че достатъчно демократично и отговорно се отнасям в момента към този въпрос, който касае цялата държава."

След очертаването на двата варианта Борисов обявява:

"В понеделник свиквам съвещание на целия актив на ГЕРБ - Изпълнителната комисия, депутатите, евродепутатите, кметовете, председателите на общинските съвети и областните лидери на партията. Ще ги информирам за преговорите и ще ги попитам как да продължим нататък. Искам да чуя мнението на партията. Тогава ще взема окончателно решение", казва в заключение той.


Още по темата: общо новини по темата: 327
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
24.12.2014 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най добре би било,хората просто да не не гласуват.Това са политици,които смятат,че са вечни на тази земя и без тях не могат.Това са хора алчни за власт и не мислят за народа си, за тези,които са гласували за тях.Жалко,че в България има и много еничери в една партия.Не съм против турското население,а против тези,които са ги обсебили и ги държат,като роби.Бих бил щастлив,ако най-после се намерят управници,да оправят БЪЛГАРИЯ.Тя е една за всички живеещи на нейната територия.
0
 
 
Реформаторите подведоха доста хора да гласуват за тях, очаквайки блока да направи коалиция с ГЕРБ. Очевидно това няма да стане защото в блока има хора с достатъчно влияние да пречат на съвместна работа в интерес на България. РБ няма бъдеще. Имат различни идеи. Не могат да илъчат общо ръководство.
+1
 
 
Напълно според очакванията настоящите политически партии проиграват последния си шанс, в което, разбира се, няма нищо толкова лошо. След валутен борд е нормално да добутаме и до политически такъв с някакъв механизъм за граждански контрол над истински експерти. Като че ли не остава нищо друго освен новият парламент да гласува: 1. нов изборен закон, 2. свикване на Велико народно събрание, 3. своето разпускане. След това на задължителен избор всеки български гражданин, включително и всеки емигрант чрез електронно гласуване, ще реши на напълно мажоритарен принцип по райони кои личности да влязат във ВНС, за да поправят конституцията и да се сложи край на дирижирания фарс.
0
 
 
А твоето поведение какво е бе готин стойш от страни и гледаш сейр. Защо ти не ги водиш тези консултации пред камерите и микрофоните за да видим и чуем всички в тая държава за какво се пазарят политиците който ние избираме.Защо вечно ще се криете от нас и като се насерете започвате да ни се оправдавате и да се плюете един на друг.Искаме всичко вече да е прозрачно и чисто .Като искаш реформи всички който сега сте на власт си заминавате на момента -съдии прокурори висши магистрати администрация всички до един вън от системата защото промяна не се прави със смяната на един или двама души.Трайчо Трайков си го бил изгонил и затова че бил дошъл сега било гаф а Цв.Цветанов като има присъда от Българският съд и продължава да ламти за власт това какво е тогава според теб
+3
 
 
Като малки деца са и от ГЕРБ и от РБ. На мен ми се струва, че ГЕРБ искат да управляват с ДПС(той Бойко си го каза) и само търсят смешни причини да не се разберат. Отделно от ГЕРБ са тясно свързани с Цацаров, а от РБ искат да го махат. Е, как да се разберат за модела КОЙ, като ГЕРБ са част от него, а Костов още има влияние в ДСБ. Зорлем се опитват да съживят БСП с тези си действия, тъкмо са на ръба на затриване, а те ще я съживят със своите глупости.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: