Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Веселин Великов: През 2016-а Дунав трябва да е в елита
Автор: Екип Ruse24.bg 13:25 / 19.11.2014Коментари (0)712
©
Дунав Русе е убедителен лидер в Североизточната В група. Тимът не е загубил мач и има само едно равенство след 14 изиграни кръга. В тях Дунав е вкарал цели 69 гола. През лятото драконите бяха поети от младия Веселин Великов, който заедно с ръководството не крие амбицията си да върне Дунав в елита. Младият специалист, който през миналия сезон води Любимец, даде интервю за "Тема Спорт".

Г-н Великов, сезонът в Североизточната В група почти е преполовен, а Дунав Русев вече може спокойно да мисли за Б група, така ли е наистина?
- Още е рано. Това, че водим 10 точки пред втория Калиакра и 12 пред третия Черноморец Балчик не означава нищо. Да, събрали сме добър отбор, който може би е с класа над другите, но не подценяваме нито един двубой и съперник. Винаги излизаме за победа и догодина трябва да сме в Б група. Мястото на Дунав е при професионалистите. В момента разполагаме с добре балансиран състав от опитни и предимно млади футболисти. Нямаме играч над 30 години. Бъдещето на футбола ни е в младите момчета.

Реално погледнато, отборът готов ли е и сега за втория ешелон?
- Мисля, че да. Сега по време на зимната пауза ще вземем две, три попълнения, с които да подсилим още повече тима. Смятам, че няма да имаме проблем да се представим на ниво и в Б група. Но на този етап най-важното е да си побеждаваме във В група, да обиграваме отбора и... да бием в реванша за купата Локомотив Горна Оряховица.

Класиране за четвъртфиналите ще е сериозно постижение за Дунав...
- Да, така е и към това ще се стремим. Постигнахме добър турнирен резултат като гост - 1:1. На реванша в Русе трябва да направим всичко възможно да ги отстраним. Няма де е лесно. Локомотив също разполага с добър отбор. Но и ние не сме за подценяване.

Бърза промоция за А група ли е скритата подцел пред Дунав Русе?
- Да. С ръководството сме се разбрали, че трябва да направим един много силен отбор догодина и през 2016-а да сме в А група. Но дали ще стане, това е Божа работа. Футболът ни е много зависим от странични фактори. Никой не може да гарантира, че ще се случи точно през 2016 година. Но ще направим всичко възможно. Видяхте в Ботев Пловдив как за три месеца всичко се провали. В последните десетина година Дунав Русе често бе в Б група са амбиции за елита, но накрая нещата не се получаваха - липсата на средства често се оказваше най-големия проблем.

Сега как стоят нещата с финансирането?
- Не мога да говоря какво е било преди, не съм се и интересувал. На този етап хората и най-вече общината застават за отбора. Те гарантираха едно стабилно финансово бъдеще и дано да си спазят обещанията. До колкото знам и местния бизнес помага. Честно казано, не знам колко е бюджетът ни, а и не ме интересува. Важното е да се плаща навреме, а това е факт.

Подобна добра практика показва Монтана. Това ли е най-добрият модел за провинциалните клубове, които нямат зад гърба си хора като Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев, например?
- Това е единственият модел за България, ако няма такива богати хора, които да се занимават с футбол и да дават парите си за него. Монтана наистина са го доказали как трябва да става, как функционира един общински клуб.

Имахте ли и други варианти за вашата кариера и защо избрахте Дунав?
- Да, имах предложение и от Етър, но мисля, че с Дунав съм направил верния и правилен за мен избор. Нищо, че сега тимът е във В група, общината и ръководството са
амбицирани да направим всичко възможно да играем в елита.

Връща ли се русенската публиката на стадиона, вярва ли на отбора?
- Мачът с Локо Горна Оряховица ще го покаже. Но мисля, че се връща. С всеки домакински мач вдигаме посещаемостта. Дано хората повярват докрай в нас.

Преживяхте ли периода в Любимец, с който победихте още в първия кръг тогава шампиона Лудогорец?
- Преживях го. Не се срамувам от работата си там. Аз сигурно съм единственият треньор, който са го махнали за добри резултати. Победихме не само Лудогорец, но и Ботев Пловдив и Локо София. Горд съм с това, което направих за Любимец.

Имаше обаче доста съмнителни мачове на Любимец, заговори се за "черно тото"...
- Докато аз бях начело на отбора той само побеждаваше и играеше честно и истински. След това какво е ставало не мога да ви кажа, а и не ме интересува.

Притеснява ли ви това, че Дунав няма сериозна конкуренция на Североизток. В последния ви мач се наложи да си изкарвате двама играчи и пак бихте с 13:0?
- Не. На пръв поглед може и да изглежда така, но не е. Калиакра и Черноморец Балчик също разполагат със стабилни отбори. Има конкуренция, макар и минимална. Въпреки това правим всичко възможно тимът да играе сериозно и да не подценява никой. Конкуренцията - догодина в Б група.

Коя е най-голямата мечта на Великов - някой ден да води ЦСКА?
- Ще излъжа, ако кажа не, но имам още доста хлаб да изям докато съм готов за ЦСКА.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: