Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Русенци с призови места на откритото световно първенство по спортни танци
Автор: Екип Ruse24.bg 12:45 / 24.11.2014Коментари (0)605
На 22.11 беше открито първото световно първенство по спортни танци в град Русе, което се проведе под патронажа на кмета Пламен Стоилов. На тържественото откриване, русенският градоначалник приветства гостите и участниците в турнира, като благодари на всички, които се включиха в надпреварата и заяви, че е горд, че миналогодишната заявка за световно в Русе се е осъществила. 

Кметът каза още, че се надява догодина събитието да е с още по-големи мащаби и да се проведе в новата спортна зала. В знак на благодарност, организаторите подариха на кмета плакет за подкрепата и съдействието, която оказва Община Русе за развитието на танцовото дело в града ни. Гости бяха и зам.кметът г-жа Шилкова, г-н Мариан Савов и много чуждестранни треньори и съдии от Италия, Франция, Македония, Турция, Гърция, Румъния и Словакия.

През първия ден от състезанието две от специалните награди на кмета отидоха при двойки от Италия и Русия. Купата на кмета за най-атрактивна двойна получиха Giacommo Lazzarini и Roberta Benedetti от Италия, а с приза най-прецизна двойка бяха удостоени Dmitri Kluchnikov и Anastasia Pristinskaya от Русия. 

През втория ден от световното първенство по спортни танци, когато се състоя и големият финал, зам.-кметът г-н Димитър Наков връчи третата купа на кмета, с която отличи най-обещаващата двойка. С нея бяха наградени русенците Магдалена Иванова и Георги Боянов. Николай Колев и Лора Данкова от България взеха призово място в групата на Youth Open LA. На второ място в тази група остана двойката от Румъния, а на трето - от Германия. В стандартните танци купите получиха Германия, Русия и Полша. 

Във втора възрастова група в стандартните танци България грабна първите две награди. Първо място бе за двойката на Самуил Лечев и София Коларова, а второто място - за Илия Добрев и Адриана Ангелова. Унгария се класира на трето място.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Русе приема международния детски турнир по футбол "Северна зведа"
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: