Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започна реконструкцията на кръговото кръстовище на "Цар Освободител" и "Липник" в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 28.11.2014Коментари (3)2855
Инициативата цели улесняването на движението на градския транспорт и намаляване на трафика в района
28 ноември 2014 г., Русе. Днес в Русе се състоя официална първа копка, която даде старт на реконструкцията на кръговото кръстовище по бул. "Цар Освободител" и бул. "Липник". 

Дейностите са компонент от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Цел на компонента е улесняване достъпа на обществения градски транспорт чрез подобряване на експлоатационните характеристики на булеварда и организацията на движение.

На пресконференция, предшестваща първата копка по проекта, бяха дадени детайли, свързани със започващата реконструкция. Официални участници в събитието бяха Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, народният представител Свилен Иванов, Пламен Стоилов, кмет на гр. Русе, Димитър Наков и Наталия Кръстева - зам.-кметове, председателят на ОбС Русе засл. проф. васил Пенчев, зам.-областният управител Валентин Колев, Антъни Томпсън, постоянен представител на Световната банка в България, общински съветници, представители на държавната власт и на бизнеса, медии.

"Днес официално започваме работа по поредния компонент от един мащабен за гр. Русе проект. С него целим ефективното и устойчиво подобряване на качеството на услугата градски транспорт на територията на града. В своята завършеност проектът "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе" ще осигури по-добър достъп на гражданите до обществения транспорт, ще повиши капацитета му и ще пести време за пътуване, ще приложи гъвкава система за таксуване на пътниците, ще подобри трафика и условията за безопасното придвижване на пешеходците и на велосипедистите чрез изграждане на велоалеи. 

В обобщение, очакваме нашият град да се развие технологически и да разгърне своя потенциал за жителите си, превръщайки се в модерен, сигурен и спокоен европейски град", каза Пламен Стоилов.

"Русе е чудесен пример за това как чрез много труд и инициативност местната власт може да преобрази един град. Определено ме радва доброто партньорство, което забелязвам тук, между Община Русе, местния бизнес и държавната власт. Поздравявам Пламен Стоилов и неговия екип за активната работа и се надявам регионалното развитие и в останалите области на страната да протече с такива положителни резултати. Приоритет в стратегията ни е всеки областен град да получи такъв нов облик, благодарение на интегрирани инвестиции. Това не само ще подобри начина на живот, но и ще изгради инфраструктура, привлекателна за нови инвеститори и развитие на туризма", сподели по време на събитието зам.-министър Деница Николова.

"Бул. "Цар Освободител" е най-натоварената пътна артерия в град Русе с най-ниска скорост на движение на обществения градски транспорт. Трасето на булеварда свързва голяма част от градските райони, осигурява и достъп до републиканската пътна мрежа.

Булевардът поема 74% от пътниците на градския транспорт, за който няма отделна "бус" лента и паркирането по протежение на булеварда не е добре регулирано. Големият пътникопоток, както и пресичането на булеварда с други натоварени улици, включително с пешеходната улица на града, са предпоставка за висока честота на пътнотранспортните произшествия. 

Всички тези фактори ни помогнаха да осъществим планираните промени. Те са важна част за подобряването на транспортната мрежа в Русе и съответно за по-удобния и динамичен начин на живот на жителите на града", коментира проекта Димитър Наков.

В презентация пред гостите зам.-кметът на Русе Димитър Наков представи начина за изпълнение на компонента. Ремонтните дейности ще бъдат обособени на няколко етапа: подобряване организацията на движението по протежението на бул. "Цар Освободител" - подобрение на уличната маркировка и подновяване на пътните знаци; изграждане на бус лента за градския транспорт в участъка от бул. "Съединение" до бул. "Христо Ботев", a в участъка от ул. "Александровска" до бул. "Съединение" - профил с лента за паркиране; реконструкция на кръговото кръстовище с бул. "Липник" и промяна на настоящото разположение на спирките на градския транспорт, с цел по-удобно прекачване на пътниците; доизграждане на пешеходен подлез под кръговото кръстовище за улесняване на достъпа до спирките и осигуряване на безопасност за пешеходците и пътниците при прекачване.

Общата стойност на проекта е 29 379 323,89 лева, като 3 367 385,96 лева се поемат от Община Русе.

Община Русе развива и следващите компоненти от проект "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе". През 2015 г. се очаква въвеждането на електронни информационни табла на спирките на градския транспорт, електронна система за таксуване на пътниците, подобряване състоянието на уличната мрежа за преминаване на превозните средства на градския транспорт в кв. "Чародейка", изграждане на велоалеи, рехабилитация на тролейбусната инфраструктура и реконструкция на пешеходните подлези по бул. "България".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.12.2014 г.
0
 
 
Негативизмът на русенци оределено пречи за развитието на този иначе красив град. Който и каквото реши да направи за Русе, бива оплюван и омаскаряван.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: