Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Български гросмайстори и председатели на шахматни клубове ще пишат до министъра
Автор: Екип Ruse24.bg 10:32 / 02.12.2014Коментари (2)635
©
Писмо до министъра на младежта и спорта Красен Кралев подготвят известни български гросмайстори и председатели на шахматни клубове. Шахматните деятели са притеснени от публикувана в пресата информация, че федерацията по шахмат е втората, получила най-много средства сред всички български федерации, в размер на повече от 900 хил. лв. 

Справка за финансово подпомагане от ММС на организирането и провеждането на домакинства на състезания и първенства от международния спортен календар през 2014 година, подписана от Мариян Маринов - председател на комисията за достъп до обществена информация сочи, че Българската федерация по шахмат /БФШ/ е получила: 

* За Европейско индивидуално първенство по шахмат за жени в град Пловдив на 26.06 - 11.07.2014 г. - 476 000 лв. 

* За Европейски индивидуални купи по класически шахмат за мъже и жени, кк Албена/ Златни пясъци, 01.06 - 09.06.2014 г./10.06 - 18.06.2014 г. - 447 870 лв. 

Шокиращ е вторият разход, тъй като такова състезание в международния календар на Европейския шахматен съюз (ECU) няма, заяви Стефан Сергиев - почетен председател на Балканската федерация по шахмат, международен майстор по кореспондентен шах и първи доктор на педагогическите науки с направление шахмат в Източна Европа. 

По думите му видно от наличните документи, станали обществено достояние, ръководството на федерацията е представило пред ММС проекти с фалшиво название и за тях са отпуснати и изразходвани тези огромни суми. Фрапиращ е фактът, че членове на Управителния съвет на Българската федерация по шахмат с изключение на президента, който живее и ръководи от Испания и изпълнителния директор, не са знаели за получаването и начина на изразходване на тези финансови средства, твърди Сергиев. 

Според него е налице огромна финансова далавера, която хвърля петно върху българския шахмат. Сергиев настоява сегашният президент на БФШ Силвио Данаилов и изпълнителният й директор Николай Велчев да дадат обяснения. Стефан Сергиев е бивш президент на БФШ, оттеглил се е в началото на 2011 година, след два успешни мандата. 

Кандидатурата му сега отново е била издигната от пернишкия клуб "Юрий Бендерев - 1912", той обаче отказал да участва в надпреварата поради неясната финансова ситуация във федерацията. На 13 декември в Банкя ще се проведе редовното отчетно-изборно събрание на БФШ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дааа, краде се и то-здраво! А талантливите деца на България са принудени да просят пари, за да си платят участие на Световно или Европейско първенство-уж ,че представляват България. Тази федерация доколкото знам единствена не осигурява на собствените си деца нищо ! А колко още са поизкрали-не е ясно. Аз съм чувал , че тоя Силвио даже е лежал в затвора преди години за далаверки и кражби...Но-да се оправят сами пешкоборците- като им е такава федерацията-такава ни е и държавата..
+2
 
 
Силвио Данаилов е президент и на европейската шахматна федерация... то бива и в този спорт да се краде в такива размери...а куп шахматни таланти се нуждаят от финансово рамо за да се развиват... Идете през първата седмица на февруари в Новотела, където ще се проведе поредното издание на мемориала "Георги Трингов" да видите колко талатливи деца има...главите им едва се подават от масата и за да достигнат противниковата част от дъската, стават прави...на 6-7 годинки...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: