Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
ФИФА: Мондиал 2022 ще се проведе през месеците ноември и декември
Автор: Екип Ruse24.bg 12:43 / 24.02.2015Коментари (0)473
©
Световното първенство по футбол през 2022-а година ще се проведе през ноември и декември, а не както е обичайно до момента през лятото, е потвърдил силен човек във ФИФА.

По-рано вчера работната група на Световната централа, известна като Катар 2022, препоръча мачовете да се играят от 26-и ноември до 23-и декември.

Официалното становище беше, че днес въпросната работна група ще излезе с конкретната препоръка, както и ще внесе своите препоръки за изменение на международния календар на световния футбол в периода от 2018-а до 2024-а година. Групата се оглавява от президента на Азиатската футболна конфедерация Салман бин Ибрахим ал Халифа.

По-рано пък представител на пресофиса на ФИФА е заявил за руската агенция ТАСС, че официалните дати на Световното първенство ще бъдат потвърдени на следващото заседание на изпълкома, насрочено за март тази година.

Както се знае, огромни дискусии и настроения вълнуваха целия футболен свят за това кога трябва да бъде това първенство, а дори и дали да не бъде отнет Мондиала от Катар заради високите температури и сухота на въздуха в Персийския залив през лятото.

Традиционно Световните първенства се играят в месеците юни и юни, но температурите по това време в Катар надвишават 40 градуса.

Имаше вариант първенството да бъде насрочено за януари и февруари, но ФИФА се отказа заради възможна конфронтация с МОК, тъй като по това време са планирани Зимните олимпийски игри.

Европейската асоциация на клубовете (ЕКА) пък предложи вариант април-май, тъй като иска да не се накъсват първенствата в големите лиги.

Източник: БТА







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: