Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Какво научихме от последните мачове в Шампионската лига?
Автор: Екип Ruse24.bg 11:34 / 21.04.2015Коментари (0)835
©
Във вторник и сряда миналата седмица се изиграха първите 1/4-финални сблъсъци в Шампионската лига. Реал Мадрид и Атлетико Мадрид не успяха да излъчат победител помежду си и ще решат спора си на "Сантяго Бернабеу", Ювентус победи трудно Монако с 1:0, Барселона разгроми ПСЖ с 3:1 като гост, а немската машина Байерн Мюнхен се сгромоляса във визитата си на Порто, отстъпвайки с 1:3. Случилото се в тези двубои доведе до редица интересни заключения. Ето и някои от тях:

Все още няма ясно изразен фаворит за титлата

Барселона взе убедителна победа срещу ПСЖ, но не трябва да се забравя, че "каталунците" стигнаха до успеха не без помощта на кадровата криза, която бе налегнала парижани. В същото време в испанската столица Мадрид шампионът Реал не успя да вземе своето на "Висенте Калдерон" и ще трябва да даде всичко от себе си в идния реванш, ако иска класиране сред финалните четири. Байерн постави под сериозна въпросителна продължаването си напред след поражението с 1:3 от Порто. Португалският гранд изигра впечатляващ двубой, но всеобщо е мнението, че ако тимът спечели титлата, това ще бъде сред големите изненади. Същото би могло да се каже за Монако и Ювентус.

Луис Суарес започна да напомня на себе си

Луис Суарес отбеляза 11 гола в последните си 11 срещи с екипа на Барселона, с което започна да показва на света защо "каталунците" похарчиха 75 млн. британски лири за услугите му през летния трансферен прозорец. В сряда вечер уругваецът не спря да тормози защитата на ПСЖ на "Парк де Пренс" и с двата си гола предреши до голяма степен реванша следващата седмица. Суарес вече има четири гола на сметката си в Шампионската лига и не е изненада, че вече се приемат все повече спортни залози затова той да се поздрави с голмайсторския приз в турнира през тази кампания.

Реал Мадрид изпитва сериозни затруднения срещу градския противник Атлетико

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изглежда намери правилната формула за противодействие срещу настоящия европейски клубен шампион. Завършилият при нулево реми двубой на "Висенте Калдерон" във вторник бе седми между Реал и Атлетико за сезона, като "белите" все още не познават успеха. Реал игра по-добре в голяма част от мача, но така и не успя да промени нулата на светлинното табло. Момчетата на Карло Анчелоти допуснаха гол в миналите си три домакинства срещу "дюшекчиите" и ако тази тенденция продължи и на реванша, то тогава "кралският клуб" ще бъде изправен пред изключително тежка задача срещу една от най-коравите защитни линии в Европа.

Бразилците Данте и Давид Луиш така не се научиха как да играят в защита

Девет месеца след срама, който теглиха на Мондиала при загубата от Германия с 7:0, съотборниците в националния тим на Бразилия Данте и Давид Луиш сътвориха нови гафове, но този път екипите на клубните си отбори Байерн Мюнхен и ПСЖ. Луиш е основният виновник за двете попадения на Суарес в мача с Барса, а Данте буквално подари първия гол на Рикардо Куаресма при загубата с 1:3 от Порто. Двамата играчи бяха набедени за тежкото положение, в което се намират отборите им преди ответните сблъсъци и в момента изглежда, че са повече пречка, отколкото помощ за съотборниците си.

Гуардиола може би загуби магията си

Байерн Мюнхен е на път да стане шампион в Бундеслигата за втора поредна година под ръководството на Хосеп Гуардиола, но самият испанец добре осъзнава, че накрая най-голяма тежест ще имат постиженията на тима в Шампионската лига. През миналия сезон "баварците" капитулираха срещу бъдещия шампион Реал Мадрид, а в първия мач срещу Порто пропуските в играта на отбора отново изплуваха. За перфекционист какъвто е Пеп подобно фиаско за втора поредна година е недопустимо, карайки мнозина да смятат, че испанецът може би е поизгубил част от магията си, с която изведе Барселона до всички възможни върхове.

Единсон Кавани е далеч от най-добрата си форма

По време на престоя си в италианския Наполи Единсон Кавани изглеждаше, че ще се превърне в един от най-опасните нападатели в Европа. За известно време той оправдаваше тази си слава, но в последно време спадът в играта му е очевиден, а "черешката на тортата" бе представянето му в мача срещу Барселона. Уругваецът не бе достатъчно концентриран в решаващите моменти и не оправда възложеното му доверие на върха на атаката в отсъствието на големия лидер на тима Златан Ибрахимович. Според редица публикации той е в трансферните планове всички топ клубовете в Англия, но не би било учудващо, ако интересът към него стихне с оглед на недотам убедителните му изяви в последно време.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: