Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Красен Кралев предлага концесиите на базите да станат 30-годишни
Автор: Екип Ruse24.bg 08:35 / 22.04.2015Коментари (0)679
©
Удължаване на сега предвидения максимален срок (от 10 години) за отдаване под наем на спортни обекти на спортни клубове и федерации ще заложи ръководството на Министерството на младежта и спорта в новия Закон за физическото възпитание и спорта, който се подготвя в момента. Това бе сред акцентите в изказването на министъра на младежта и спорта Красен Кралев по време на конференция, посветена на публично-частното партньорство в Югоизточна Европа.

"Деветдесет процента от базата е общинска. За да я обновят, клубовете трябва да привлекат инвеститори. Но за тази цел е необходимо да получат концесии за повече години, за да могат да инвестират. Никой няма да дойде за 5-10 години. Ако има изобщо възвращаемост на парите в спорта, тя идва след много дълго време. Сега максималният срок на договорите за клубовете е десет години. Финансовият план обаче не стига за този период да върнеш вложеното. Необходими са поне 30", категоричен бе спортният министър.

Друга идея, която лансира Красен Кралев е предоставянето на данъчни облекчения за частни инвеститори, влагащи средства в одобрени от компетентен държавен или общински орган инвестиционен проект за изграждане на нови спортни съоръжения, предложени от лицензирани спортни федерации и клубове.

"На фона на несъвършенствата в нормативно-правната уредба министерството на младежта и спорта е пример за добри практики при предоставяне на услуги в областта на публично-частното партньорство с взаимоотношенията си със спортните федерации и клубовете. Министър Кралев вдигна високо летвата и с показването на един нерегулиран сектор на спортни услуги, какъвто е случаят с предлагането на хранителни добавки във фитнес центровете у нас" - изтъкна по време на дискусията д-р Христо Христозов, председател на Дружество Европейско право.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: