Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Федерер: Григор има какво да подобрява, скоро го виждам в Топ 5
Автор: Екип Ruse24.bg 09:43 / 28.04.2015Коментари (0)554
©
"Григор Димитров подобри играта си много, но все още има какво да добави. Мисля, че скоро той ще бъде в Топ 5 на ранглистата", това заяви Роджър Федерер по адрес на българина на пресконференцията си преди старта на дебютното издание на турнира в Истанбул, в който двамата са големите звезди сред участниците, пише Tennis24.bg. Рекордьорът по титли от Големия шлем е водач в основната схема, а Григор е поставен под №2, което означава, че те могат да се срещнат евентуално чак на финала. 

Първият съперник на Роджър Федерер в мегаполиса, разположен на два континента, ще бъде определен днес в двубоя между представителя на домакините Марсел Илхан и Ярко Ниеминен от Финландия. Очаквано един от първите въпроси към швейцареца бе именно по тази тема.
 

"Силно се надявам да мога да се изправя срещу Марсел, въпреки че той играе с Ниеминен, който ми е близък приятен. С него се познаваме от юноши, но съм убеден, че ако играя с Илхан, атмосферата ще бъде невероятна. Честно казано съм приятно изненадан от интереса към мен в Турция. Не съм предполагам, че съм толкова популярен в тази страна. коментира Федерер. 

"Чух много хубави неща за Истанбул. Винаги съм искал да дойда тук. Разгледах много картички преди да тръгна за Турция и се надявах, че и на живо ще ми хареса толкова много. Радвам се, че очакванията ми се оправдаха, тук е много красиво. Надявам се да бъде една хубава дълга седмица и да изиграя много мачове", добави швейцарецът пред медиите, събрали се заради него в хотел "4 сезона". 

Федерер ще гони своята 11-а титла на клей тази седмица в Истанбул, преди да се отправи към "Мастърс" турнирите в Мадрид и Рим, последвани от Откритото първенство на Франция. "На този етап е прекалено рано да мисля за "Ролан Гарос". Има достатъчно време до битките в Париж. Моята цел сега е да играя възможно най-много двубои на клей, за да вляза във форма за Париж. Ясно е, че изявените фаворити на "Ролан Гарос" ще бъдат Рафа и Новак. За да играя добре във Франция ми е нужно да натрупам увереност на клей, а това се постига с много победи. Затова съм съм, за да спечеля титлата", каза още швейцарецът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе приема международния детски турнир по футбол "Северна зведа"
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: