Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
В Русе ще бъдат изградени четири нови площадки за фитнес на открито
Автор: Екип Ruse24.bg 17:05 / 04.06.2015Коментари (0)994
©
До края на текущата година в Русе ще бъдат изградени четири нови площадки за фитнес на открито и три игрища, които ще бъдат разположени в различни жилищни квартали.

За последните 4 години са обновени близо 100 съществуващи детски площадки и са изградени три нови в квартали, където няма достатъчно места за игра. Само през тази година предстои да се обновят още 20 детски площадки в целия град. 

По този повод кметът заяви, че осъзнава необходимостта всички квартали да разполагат с подходящи условия, където децата да играят свободно, без да изключваме крайните квартали.

Затова през тази година е планирано да бъдат обновени две площадки в централната градска част, три площадки в кв. "Възраждане", две в кв. "Здравец", три в кв. "Здравец-изток" и една в кв. "Здравец-север". В кв. "Дружба" ще се обновят общо пет площадки, в "Чародейка" - три и в кв. "Родина" - една площадка. 

В "Средна кула" също ще се модернизира една съществуваща площадка, а нова ще бъде изградена на ул. "Мальовица"в квартал "Чародейка". Девет от площадките, които ще се подновят ще са за най-малките деца - до 3 год., а останалите ще са за деца от 3 до 12 г. 

За подрастващите, които имат желание да спортуват,  през изминалата година бяха направени две нови спортни игрища в кварталите "Здравец-север" и "Чародейка", а до края на есента ще бъдат изградени нови три, които ще бъдат разположени в различни русенски квартали. 

До няколко месеца трябва да са готови и новите площадки за фитнес на открито и стрийт фитнес. Двете фитнес площадки ще са снабдени с различни уреди за тренировка на открито. Те ще са разположени пред бл. "Ген. Иван Винаров" в кв. "Мидия - Енос" и на ул. "Тодор Икономов" в кв. "Чародейка". Стрийт фитнес площадките, които ще бъдат оборудвани с успоредки и лостове, ще бъдат разположени пред бл. "Съединение" и до бл. 305 в кв. "Чародейка". 

Разположението им е съобразено с постъпилите в Общината предложения и искания на граждани, а при проектирането им са включени представители на младежките.

Макар и с предприемането на действие за създаване или облагородяване на спортни, фитнес и детски площадки проблемът с вандализма и невъзможността на Община Русе да съхрани новооткритите терени е на дневен ред. 

По този повод кметът Пламен Стоилов заяви, че е изключително загрижен за често срещаните прояви на вандализъм в града. Той каза, че е почти невъзможно е да се контролират тези процеси, затова разчита и вярва на подобряването на самосъзнанието на русенци, които да успеят да съхранят и запазят родния си град чист и подреден. 

Кметът допълни, че дори и с поставяне на видеонаблюдение, не може да се обхванат абсолютно всички съоръжения, затова призова русенци да бъдат истински европейци.

Стоилов заяви още, че подкрепя гражданските инициативи за изграждане на повече спортни и фитнес площадки на открито. Той каза, че като гражданин се е подписал в подписката за нови стрийт фитнес площадки в Русе, а като кмет гарантира за това, още следващите месеци да има видими резултати, които да отговарят на очакванията на нашите съграждани.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: