Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Официалното откриване на бул. "Тутракан" ще бъде на 15 юни
Автор: Екип Ruse24.bg 17:02 / 08.06.2015Коментари (2)1407
©
Днес на официална заключителна пресконференция в Заседателна зала кметът на община Русе съобщи, че официалното откриване на бул. "Тутракан" ще бъде на 15 юни. Дейностите по проекта са завършили, а още на 5 юни е получено разрешение за ползване на обновените трасета. 

В присъствието на кмета Пламен Стоилов и неговия екип, зам.-кметът на Гюргево Александру Владу, представители от Регионалния офис за трансгранично сътрудничество в Кълъраш и румънската община партньор по проекта, двете страни представиха постигнатите резултати. 

Стоилов изказа своята благодарност на всички, които положиха усилия този проект да бъде завършен в срокове. Той заяви, че макар и това да е един от най-трудните проекти, които е управлявала Община Русе, е доволен от завидните резултати, които са постигнати. 

Кметът каза още, че проектът за реконструкцията на бул. "Тутракан" е от стратегическа важност и че е удовлетворен от административния капацитет на Общината и положения труд и разбиране от страна на фирмата-изпълнител. Кметът допълни, че макар и с редица възникнали проблеми, за които проектантите дори не са и подозирали, днес резултатите са налице - имаме един модерен и качествен пътен възел, отговарящ на всички европейски критерии и стандарти.

Сред присъстващите на официалното откриване ще са еврокомисар Корина Крецу, заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. Сред очакваните официални лица, от които все още се очаква потвърждение са министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и заместник-министърът по регионално развитие Деница Николова.

Зам.-кметът Димитър Наков представи подробна информация, под формата на презентация, относно изпълнението на проекта по Трансграничната програма "Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе - Гюргево с паневропейски трансграничен коридор №9". 

Общата стойност на проекта е 6 790 140,63 евро, от които за Община Русе - 5 526 172,65 евро, а за Община Гюргево - 1 263 967,98 евро. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца с начална дата - 13.07.2012 г. и крайна 13.01.2015 г. След подписан Адендум проектът беше удължен до 13.06.2015 г., като са спазени всички срокове и към днешна дата дейностите по проекта са приключили.

Обща цел е подобряването на достъпността на еврорегион Русе - Гюргево чрез модернизация на транспортната инфраструктура и оптимизация на трафика, свързан с паневропейски коридор 9. По бул."Тутракан" в град Русе е модернизирана отсечка с дължина 2200 м. и свързващ път между централната част на  Гюргево и ми
©
тницата - с дължина 2411 м. 

В резултат на ремонтните дейности е осигурена удобна връзка с моста, разположен между Русе и Гюргево, по долното течение на река Дунав; по-добра мобилност и достъпност до стратегически обекти в Русе и Гюргево - гранични точки, свободни зони, портове; повишена е достъпността на гражданите и посетителите до бизнес и градската среда в двата града;оптимизиран е трафикът и е намален броя на критичните точки и секции от пътя, в които се образуват задръствания, чрез изработване на обща система за събиране на база данни, регистриране на превозни средства и следене на трафика.

Създадена е система, която следи трафика посредством видео наблюдение, като същевременно регистрира превозните средства по вид, дата и час на преминаване. Събраната информация е за улеснение на водачите на МПС, различни компании и институции, които използват транспортната инфраструктура на еврорегиона, а събраните отчети ще бъдат на разположение в Интернет. 

Актуална информация за пътните участъци ще бъде видима в реално време на монтираните на различни ключови места - 8 големи екрана на територията на България и Румъния. Постъпилата информация ще позволи на двете общини редовно да анализират трафика в зоната и да планират съвместни дейности за неговата по-добра организация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма да отида на откриването,но три-четири дена по късно ще отида да направя снимки на кусурите на булеварда.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: