Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Фестивал на пясъчни фигури започва в Русе днес
Автор: Екип Ruse24.bg 17:50 / 09.06.2015Коментари (0)1384
©
В 19 ч. днес кметът Пламен Стоилов ще даде старт на първия Международен фестивал на пясъчните скулптури в Русе. Това стана ясно по време на провелата се пресконференция в Заседателна зала на Община Русе. На срещата с медиите присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Страхил Карапчански, зам.-кметът Наталия Кръстева, директорът на Дирекция "Култура и образования" Ирена Петрова, както и всички 10 участници във фестивала. 

По време на пресконференцията Стоилов пожела успех на всички скулптори, като сподели, че желанието му е този фестивал да се превърне в ежегодно събитие за град Русе. "Това ще е едно уникално събитие, което не се съмнявам, че ще предизвика огромен интерес и ще има голям успех. На Русе му се полагат класни събития, а този фестивал е пример в това отношение", допълни още кметът Пламен Стоилов

10 скулптори от 7 държави са вече в Русе, за да изваят своите уникални пясъчни фигури на тема "Кино". Инес Уланде от Латвия, Донатас Моцкус от Литва, Кацухико Чаен - Япония, Руслан Коровков - Русия и Ирина Тафлевская - Украйна, Иля Филимонцев - Русия, Якуб Зимачек - Чехия, и българите Огнян Читаков от Асеновград, Рашо Митев - Смолян, и Даниел Кънчев от Русе, още тази вечер ще започнат да пресъздават от пясък любими филмови сцени. Съвсем скоро на брега на Дунава русенци ще имат възможност да открият Индиана Джоунс, Мерилин Монро, Прометей, Тарас Булба, Самураи, Чарли Чаплин и хлапето, Мария Антоанета и др. 

Всички участници споделиха, че Русе е един прекрасен град. Те са щастливи, че благодарение на този фестивал Русе се превръща в още едно място, където те могат да покажат на хората красотата на пясъчното изкуство.

Десетте двуметрови фигури ще радват русенци и гостите на града до късна есен или до тяхното естествено разрушаване. За да бъдат предпазени от влиянието на климатичните условия те ще бъдат запечатани по специална технология.

И за да бъде още по-забавно, организаторите - Община Русе и Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", са предвидили съпътстваща програма. Днес, от 19:15 ч., на сцена на кея, Струнен квартет "ИНТРО" ще изнесе концерт, а в 21 ч. спортен клуб "ДИВИНИТАС" ще направи впечатляващо огнено шоу. В сряда и четвъртък е предвидено фестивално лятно кино с прожекции на открито. Биг Бенд Русе ще свири в петък, от 19:30 ч. 

Тези и още много изненади очакват русенците и гостите на града, които ще посетят първия пясъчен фестивал на брега на Дунава.

Официалният финал на състезанието ще се състои тази неделя, 14 юни, от 12 часа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: