Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът подари "Паспорт Русе" на абитуриентите от Математическата гимназия
Автор: Екип Ruse24.bg 17:25 / 18.06.2015Коментари (0)1129
Бивши и настоящи ученици от
МГ "Баба Тонка":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кметът Пламен Стоилов подари "Паспорт Русе" на абитуриентите от Математическа гимназия "Баба Тонка", които на официална церемония днес получиха и дипломите си. Тържествената церемония в пленарна зала стартира с химна на училището, с химна на България и презентация със снимки на абитуриентите, подредени от 5 до 12 клас. 

Кметът Пламен Стоилов връчи дипломата на първенеца на випуска Веселина Неделчева. По същото време директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова връчи паспортите на абитуриентите от Професионална гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова". "Паспорт Русе" получиха всички русенски ученици, които тази година завършват средното си образование. 

"Като кмет на Община Русе силно вярвам, че младите хора, които днес прекрачвате за последно училищния праг ще сте едни от най-успешните посланици на Русе. 

Потенциалът и бъдещето на нашия град е в умовете и сърцата ви, във волята и желанието да запазите традициите и да работите активно за неговото икономическо, социално, интелектуално и културно възраждане. Винаги носете със себе си част от свободния дух на своя роден град", обърна се кметът към абитуриентите.

"Паспорт Русе" представя аспектите на местната идентичност и основните моменти от историята на Русе като град на свободния дух. Значими културни събития, настоящи и бъдещи проекти, единна визия за бъдещето на Русе и гордост от архитектурното ни наследство са част от темите, засегнати в книжката. 

През 2015 г. 1480 млади хора завършват средното си образование в община Русе и се отправят по пътя към своята професионална и житейска реализация. 

Със знанията и мотивацията, които са получили по време на престоя си в училище, настоящите абитуриенти ще покоряват върхове в различни области на науката, изкуството, културата, спорта, бизнеса, публичния и неправителствения сектор. 

Независимо в кой край на света ще ги отведат мечтите им, като възпитаници на русенските училища, те ще продължават да разпространяват ценностите и идеалите, според които техните учители са формирали нагласи, възгледи, амбиции.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: