Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Община Русе получи награда
Автор: Екип Ruse24.bg 17:17 / 26.06.2015Коментари (0)1087
©
Днес в хотел "Рига" се проведе годишната РИННО церемония, на която бяха връчени награди за най-иновативно партньорство в рамките на проект "РИННО - Модел за увеличаване на ползите от трансграничната кооперация между Румъния и България чрез научно-изследователската и развойна дейност и инвестиции".

Основната цел на проекта РИННО е да допринесе за социалното и икономическо развитие на трансграничния регион Румъния-България, предвиждайки партньорства между представители на частния сектор, висшето образование и научно-изследователските среди, както и представители на местната и централна власт. 

Проектът РИННО се изпълнява в партньорство с Министерство на народната просвета (Румъния), Министерство на образованието и науката (България), Фондация за демокрация, култура и свобода - клон Кълъраш (Румъния) и Асоциацията на дунавските общини "Дунав" (България). Общата стойност на Проекта е 2 333 362 евро.

Наградите за трансгранично партньорство в сферата на научно-изследователската и развойната дейност връчи Мария Цанкова - изпълнителен директор на Асоциацията на Дунавските общини - Дунав.

Връчени бяха 10 награди в четири категории.

В категорията "Най-ефективно трансгранично партньорство в сферата на научно-изследователската и развойна дейност" РИННО съветът реши, чрез гласуване, да награди:

- Община Русе за проекта "Еврорегион Русе - Гюргево оперативни решения - мастерпланинг за интегрирано управление на възможностите за развитие" MIS-ETC Code 794.

Пламен Стоилов прие наградата и каза, че това е един много важен проект за Общината.

"Тази награда е за заслугата на екипа, който направи проекта и на всички институции, които допринесоха той да се случи", сподели кметът. 

За финал градоначалникът допълни, че няма друг град с толкова продължителен стратегически план и в това отношение град Русе отново е първи. "Ще продължаваме активната работа на базата на това, което постигнахме до момента", завърши г-н Пламен Стоилов.

РИННО съветът присъди "Награда за цялостен принос в сферата на научно-изследователската и развойна дейност", на Ректора на "Русенски Университет - Ангел Кънчев" проф. Христо Белоев. Наградата получи доц. Таня Грозева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: