Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха санираната "Снежанка"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:22 / 01.09.2015Коментари (0)1332
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес стотици родители и деца се събраха пред ОДЗ "Снежанка" в кв. "Дружба" 3 за официалното откриване на най-голямото детско заведение в град Русе, което беше изцяло санирано и обновено.

Сградата беше тържествено открита от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, заедно с народния представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и директора на ОДЗ "Снежанка" Екатерина Иванова. Сред официалните лица бяха част от кметския екип, както и екипът за управление на проекта.

В своето обръщение Иванова изказа благодарности към Община Русе, която е верен партньор в подобряване качеството на образование и жизнената среда за малчуганите. Тя допълни, че само след броени дни прагът на детската градина ще прекрачат над 350 деца, които благодарение на изпълнението на проекта ще посещават първото санирано детско заведение в града. 

От своя страна кметът Пламен Стоилов заяви, че всичко, по което работи съвместно със своя екип, е именно за децата, за идните поколения. Както през изтеклия програмен период, така и през новия - основна цел е създаването на по-благоприятни условия за развитие и по-високо качество на образование. 

Проектът, с който ще бъдат санирани пет детски градини на територията на град Русе, се осъществява по т.нар. Норвежка програма. Сред подлежащите на ремонтни дейности сгради са ЦДГ "Звездица", ЦДГ "Детелина", ЦДГ "Ралица", ЦДГ "Червената шапчица" и ОДЗ "Снежанка". Ремонтните дейности по първата енергийно ефективна детска градина са на стойност 49 538 лева, с които е извършено саниране на централната сграда на детското заведение, сменена е дограмата и са реновирани 4 санитарни помещения.
 
Проект BG06-243 "Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в община Русе" е финансиран по 100 % грантова схема чрез Финансовия Механизъм на ЕИП. 

Община Русе е бенефициент на 224 780 евро, с които се финансират строително-ремонтни дейности и модерни образователни методи за предучилищна подготовка, а 40% от средствата се влагат в оборудване и дейности по саниране, подмяна на дограма, реновиране на вътрешни пространства и санитарни помещения в детските заведения. 

Проектът има специален фокус към деца и родители в неравностойно положение от ромски произход. Проектът създава активни взаимоотношения с родителите чрез разнообразни форми на интеркултурно образование, сближаване между семейството и образователната система, създаване на клубове на родителите, за да се постигнат безрезервни отношения и доверие между деца и родители от различни социални групи в мултикултурната среда. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: