Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Дракончета"-та изградиха първия си терен
Автор: Екип Ruse24.bg 16:48 / 18.09.2015Коментари (0)665
Първият терен с изкуствена настилка по проекта за развитие на футбола в Русе на ФК "Дунав" - "Дракончета", вече е факт.

Той e в двора на СОУ за европейски езици "Свети Константин-Кирил философ" и бе открит от кмета на Русе Пламен Стоилов.

На събитието присъстваха представители на местната власт и футболния клуб, сред които старши треньорът Веселин Великов, футболисти от мъжкия отбор на "Дунав", треньори от дунавската школа и основните мотори на "Дракончета"-та Емил Иванов и Мартин Цирков.

Община Русе съдейства с предоставянето на съответните терени в дворовете на детски градини и училища в града, които с лични средства на президента на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов със съдействието на "Нетуъркс България", "ТМ Технолоджи" и "Дунавски драгажен флот" се превръщат в притегателни места за най-малките русенци.

Школата ще даде възможност на децата от училищата и детските градини да тренират футбол от малки.

"Целта е да се постави по-широка основа и нашите треньори да имат по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така "Дракончета" ще работи изцяло за "Дунав", където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво", заяви д-р Симеонов.

Стоилов поздрави всички присъстващи и благодари за съдействието на директорката на гимназията Добромира Николова, на спонсорите и на д-р Симеонов. Русенският градоначалник се ангажира Община Русе да закупи ограда и да я постави около игрището. "Искаме от Русе да излизат нови таланти и футболът в нашия град да се развива. Този отбор на "Дунав" има шанс да остане в историята на Русе, целта е "А" група и аз вярвам в момчетата и в треньора Великов", заяви кметът и призова русенци утре да подкрепят отбора на Градския стадион срещу "Оборище".

Треньорът Емил Иванов, който е и член на УС на сдружение "Дракончета" благодари на спонсорите, на кмета Пламен Стоилов и на директорката Николова за съдействието.

"Знаете колко е важно във футбола талантите да се откриват навреме и да се развиват. Щастлив съм, че малките "дракончета" са част от проекта за развитието на футболен клуб "Дунав" Русе. Това е само началото", заяви Иванов.
Директорката на СОУЕЕ Николова каза, че е важно децата, които се обучават в гимназията да са умни, да са здрави и да спортуват.

Водосвет за успех на начинанието отслужи отец Марин, след което кметът Стоилов, Добромира Николова и Емил Иванов прерязаха лентата на новото съоръжение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: