Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов: Русе има уникалния шанс да е европейски град на спорта през 2016-а
Автор: Екип Ruse24.bg 16:09 / 09.10.2015Коментари (0)1171
©
"Основен приоритет през последните четири години беше да завършим и открием чаканата близо 40 години многофункционална спортна зала "Булстрад Арена", която цялостно ще промени облика на града и региона и ще разкрие нови възможности за бизнес. 

Тя е най-модерното и функционално съоръжение в България за провеждане на международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития". Това заяви в отчета си за изминалите четири години кандидатът за втори мандат като кмет на Русе Пламен Стоилов.

Той допълни, че е стартирана цялостна модернизация на Градския стадион, благодарение на която днес Русе има един по-съвременен стадион, разполагащ с козирка и 500 нови седалки във ВИП сектора, както и още 4 500 седалки в целия комплекс.

Реконструиран е обслужващия комплекс към стадиона, като са изградени съблекални, съдийски стаи, лекарски кабинет, зали за делегати, кабинет за допинг контрол и конферентна зала в съответствие с лицензионните изисквания на БФС. Реновирана е лекоатлетическата писта и е стартирана подготовка за изграждането на подгряваща. 

На стадион "Дунав" е извършен цялостен ремонт на помощното игрище с изкуствена тревна настилка от висок клас. Със съдействието на Община Русе, от тази есен в града ни стартира детска футболна школа "Дракончета". Тя ще даде възможност на децата от училищата и детските градини да тренират футбол от малки.

Вече е изградено първото игрище с изкуствена тревна настилка в СОУ за европейски езици "Свети Константин Кирил философ". 

"Започнахме модернизация на Гребния комплекс на езерото "Липник", който ще бъде пригоден за провеждане на национални и международни състезания по кану-каяк и други водни спортове. 

Осигурихме средства от Министерството на младежта и спорта за ремонт на залата за художествена и спортна гимнастика в спортен комплекс "Ялта". През последните 4 години възстановихме традициите на успешно провеждани десетилетия наред спортни турнири. 

Сред тях са лекоатлетическият турнир "Младост", както и Световното първенство по спортни танци", заяви Стоилов и допълни, че през мандата изцяло са обновени две спортни площадки, предназначени за обществено ползване - в близост до бл. №305 в кв. "Чародейка" и бл. "Родопи" в кв. "Здравец-Север". Също така са изградени и 2 нови футболни игрища (в кв. "Здравец-Север" и в кв. "Чародейка"). 

Стартирано е изграждането на площадки за фитнес на открито. Броят на изградените вече е 5 - пред бл. "Ген. Иван Винаров" в кв. "Мидия-Енос", на ул. "Тодор Икономов" в кв. "Чародейка" и зад Английската гимназия. Площадките за стрийт фитнес са разположени до бл. "Съединение" и до бл. №305 в кв. "Чародейка".

По думите на кандидата за кмет Пламен Стоилов през последните години с целенасочени и последователни усилия Община Русе е допринесла за развитието на ФК "Дунав" и русенските "дракони" вече са част от професионалния футбол, с амбиции да извоюват позиции в "А" група. Подкрепен активно е и баскетболния клуб "Дунав 8806", който спечели 4 поредни шампионски титли (2012 - 2015) и 4 поредни Купи на България. 

Съставите на Общински младежки дом - Русе също имат принос към развитието на спортната дейност в града - танцово студио "Импулс", хор "Свети Георги", ФТС "Зора" и Клубът по шах са носители на златни медали и награди. 

Клубът по ушу "Калагия" се гордее с над 200 медала, световни и европейски шампионски титли. Повод за гордост е и присъдената титла за града, а именно "Европейски град на спорта през 2016 г.", която ще утвърди спортните традиции и ще даде възможност за по-голяма изява на русенските клубове. 

Като "Европейски град на спорта" Русе ще бъде домакин на престижни състезания от най-висок ранг, което ще развие местния туризъм и икономика.

Още по темата: общо новини по темата: 120
28.11.2015 »
23.11.2015 »
09.11.2015 »
08.11.2015 »
07.11.2015 »
06.11.2015 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: