Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Министърът на спорта: В България футболът е №1, защото волейболът е религия
Автор: Екип Ruse24.bg 13:09 / 16.10.2015Коментари (0)743
©
"Добре дошли в България - страната, в която футболът е № 1, защото волейболът е религия. Горд съм, че страната ни, заедно с Италия, е домакин на европейското първенство по волейбол, а решителните битки за разпределяне на отличията се провеждат в "Арена Армеец София".

С тези думи министърът на младежта и спорта Красен Кралев се обърна към участниците в 36-ата Генерална асамблея на Европейската волейболна конфедерация (CEV), която се провежда у нас по време на Европейското първенство по волейбол за мъже.

"Волейболът е най-успешният български колективен спорт. Вие сами се убедихте, че у нас това е социален феномен, който обединява цялата ни нация. Затова и получава специално внимание от държавата", каза още министър Красен Кралев пред делегатите на форума.

Спортният шеф подчерта, че България обича волейбола и се гордее с факта, че именно от нашата страна започва олимпийската история на този спорт.

"В края на месец септември 1957 г. в София се провежда 53-ата сесия на МОК. По този повод на националния стадион "Васил Левски" се организира демонстративен турнир по волейбол, на който лично присъства и тогавашният президент на FIVB Пол Либо. Атмосферата, която създават нашите фенове по време на мача със СССР, който събира 30 000 души, впечатлява членовете на МОК и волейболът е приет в олимпийското семейство. През 1964 г. България е сред участниците при официалния дебют на волейбола на Олимпийските игри в Токио," припомни Кралев.

Той изтъкна факта, че днес страната ни е домакин на още едно историческо за волейбола събитие - конгресът на Европейската конфедерация, на който ще бъде избран новият президент на CEV. Красен Кралев пожела успех в предстоящия избор и на двамата кандидати за поста - Андре Майер и Александър Боричич, като изрази увереността си, че европейската волейболна общност ще направи най-добрия избор в името на любимия спорт.

"Надявам се с повечето от Вас да се видим и през 2018 г., ако Международната федерация по волейбол ни гласува доверието заедно с Италия да организираме домакинството и на Световното първенство през 2018 г.", каза Кралев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: