Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ОбС Русе с първо заседание днес
Автор: Екип Ruse24.bg 17:26 / 09.11.2015Коментари (0)4244
©
Днес от 10:00 ч. в пленарната зала на Община Русе се състоя тържественото конституиране на Общински съвет Русе и се проведе първата негова сесия.

В приветствието си към новоизбрания Общински съвет Русе Стефко Бурджиев апелира общинските съветници да използват предоставената им трибуна открито и честно, влизайки в дебати, но излизайки за утвърждаване на Русе като предпочитан с неизчерпаеми възможности град в България, част от Европейската общност, разположен на уникалния кръстопът - Трансевропейски коридори 7 и 9, обединяващ градове и народи. 

"Работете за растеж, работете за заетост, за по-добра бизнес среда, за привличане на международния инвеститорски интерес, отдайте приоритет на образованието и компетентното младо поколение, на здравеопазването, бъдете инициатори за модерна инфраструктура, в т.ч. на повече паркинги и паркоместа, за популяризиране на културните и туристически богатства в Общината", призова областният управител, след което даде думата на председателя на Общинска избирателна комисия за анонсиране имената на новоизбраните общински съветници, кмет на Община Русе и кметове на кметства.

Съгласно изискванията на закона всички положиха клетва и подписаха своите клетвени декларации, след което прозвуча Химна на Република България. 

Областният управител на Област Русе даде думата на Димитър Наков - ВрИД кмет на Община Русе, да връчи символите на местната власт на Пламен Стоилов - избран за втори мандат кмет на Община Русе. 

Благопожелания от името на Негово Високопреосвещенство Наум - Митрополит Русенски поднесе Отец Владимир. Последваха изказвания от представители на политическите партии в Общински съвет Русе. 

Областният управител на Област Русе даде думата на най-възрастния общински съветник - заслужил проф. Васил Пенчев да открие първото заседание на новоизбрания Общински съвет Русе и да го ръководи до провеждане на разискванията за избора на председател на Общинския съвет.

След като бе упражнен таен вот, общинските съветници избраха с 45 действителни гласа чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев за председател на Общински съвет Русе.

Още по темата: общо новини по темата: 120
28.11.2015 »
23.11.2015 »
08.11.2015 »
07.11.2015 »
06.11.2015 »
03.11.2015 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: