Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха Русе Айс Фест 2015
Автор: Екип Ruse24.bg 19:44 / 16.12.2015Коментари (0)1548
На алеята пред хотел "Дунав Плаза", тази вечер, кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри официално второто издание на "Ruse Ice Fest 2015". 

"Щастлив съм, че за втора поредна година сме тук заедно и даваме старт на международния фестивал, предизвикал изключителен интерес още с първото си издание през декември, миналата година", заяви кметът. 

Шестима майстори на леден карвинг от шест държави ще се състезават в следващите дни на тема "Русе - в мечти от лед": Натали Чистякова - Франция, Ференц Моностори - Унгария, Андрей Важинский - Украйна, Агнес Рудзите - Латвия, Владимир Блудник - Полша, Виктор Царски - България. Двама консултанти ще сътворят световните символи Айфеловата кула, Тадж Махал, Сфинкса от Египет и фигури на великденските острови. 

Артистите ще се състезават, поставяйки акцент върху 2015 година, годината, в която се сбъднаха мечтите на поколения русенци - да имат красива градска част, спортна зала, модерна инфраструктура и много повече културни събития с висока художествена стойност. За международния фестивал на ледени фигури "Русе Айс Фест`2015" бяха произведени 110 ледени блока с общо тегло близо 14 тона, които бяха специално съхранени и транспортирани до Русе.
Една от най-големите атракции и тази година е леденият бар. Той е направен от 40 блока лед с обща маса 5 тона и беше изработен за два дни от Ирина Тафлевская и Руслан Коровков с помощта на техните асистенти. 

В програмата на първия ден бе включено огнено шоу на клуб "Дивинитас", фолклорен танцов ансамбъл "Здравец" и концерт на Дивна.

Връчването на наградите на изявените творци ще е на 19 декември, от 12 часа. Международният фестивал на ледени склуптури ще продължи до 23 декември.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: