Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Земан: Башар Асад е като Сталин, Западът е длъжен да го подкрепи
Автор: Екип Ruse24.bg 11:34 / 18.01.2016Коментари (2)1459
©
Западните държави са длъжни да подкрепят сирийския президент Башар Асад и да влязат в съюз с него срещу Ислямска държава така, както това направиха западните политици със съветския лидер Сталин срещу Хитлер. Това каза президентът на Чехия Милош Земан.

"Башар Асад се сражава срещу ИД. Нещо подобно направи Сталин през 1941 година, когато влезе в съюз със западните държави. Според мен ние нямаме избор и сме длъжни да се свържем с човека, когото критикуваме поради нарушаването на човешките права, но в същото време се сражава с нашия враг", каза още Земан за местното издание "Блеск", цитирано от БГНЕС.

Чешкият президент смята, че заедно с разрешаването на конфликта в Сирия трябва да се спре и бежанската вълна на самите граници на Европа. Бежанците трябва да се връщат в първата сигурна държава, сред които е и Турция, подчерта Земан. 

"Понякога се питам дали Гърция и Италия въобще имат армии. Защото, ако имат армии, няма нищо по-лесно от това да създадат център за регистрация за бежанците", подчерта Земан и остро разкритикува Гърция, която допуска бежанците да продължат към Балканите.

Държавният глава съобщи, че след новогодишните нападения срещу жените в Кьолн има известни страхове за дъщеря си, която следва в Лондон. 

"Много често ме нападат заради моите критики срещу исляма. Според Корана мъжете имат право да бият жените си. Когато една жена свидетелства пред съда, нейните показания се приемат наполовина от тези на мъжа. Мюсюлманите да имат своята култура в техните си държави, но да не я разпространяват при нас. Както това стана в Кьолн", призова още Земан. 

Президентът отново повтори, че не може да има интеграция на мюсюлманската общност в Европа и че той е част от огромното мнозинство от чехи, които се страхуват от бежанците.

За незабавно ликвидиране на организацията Ислямска държава (ИД) и физическо унищожаване на водачите й призова Милош Земан и в интервю по радиото вчера. ИД трябва да бъде унищожена, а лидерите й, даващи заповеди за избиването на невинни граждани - трябва да бъдат убити. Повтарям - именно убити, подчерта той.


Още по темата: общо новини по темата: 746
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Запада помага на Сталин,но с него разделят Германия....та като помогнат на Асад и Сирия ще трябва да делят защото 65 % от сирийците са сунити и мразят Асад. А Асад допусна ИД лесно в Сирия и им даде петрола си.запитайте се от къде в Дамаск има ток,след като централите са в райони под контрол на ИД. И петрол му дават...пък той срещу тях не се бие...както и помагачите му от Москва.
0
 
 
Башар Асад е с ИД.даде им армия от пандизчии...даде им оръжие от складовете си,които лесно отстъпи.Първо отстъпи петролните полета около Дейр ар зор и Рака.Дамаск и голяма част от Сирия по Асадски контрол се електроснабдява от централи на газ в райони контролирани от Ид.бизнес върви и чрез петрола на Ид,защото Сирия граничи с Ид и от там взима петрол и горива за да съществува някаква икономика преди да се намеси Путин. Асад може да е сатрап като Сталин,но и без него сирийците могат да се справят с ИД.Асад Не воюва срещу Ид,нито руснаците...айде стига с лъжи...4 месеца нищо не са превзели великите рушняци и асадските лизачи.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: