Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Никола Спасов: Искам "А" група пак да бъде с 16 отбора
Автор: Екип Ruse24.bg 11:12 / 28.01.2016Коментари (0)1634
© chernomorepfc.bg
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов винаги е бил открит по отношение на мнението си за българския футбол. Специалистът никога не е крил и критиките си към неговия отбор. За тоба какво очаква от пролетния дял след изваждането на Литекс и последните събития около моряците той отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Г-н Спасов, как са нещата в Черно море към днешна дата?
- Горе-долу вървят нормално. Неприятното е, че трудно намираме терени за нормални тренировки. Подготвяме се главно на изкуствени игрища и в зали. Хубавото е, че нямаме контузени футболисти и засега в това отношение нещата са добре. Все пак на тези терени е рисково и винаги може да стане белята.

Доволен ли сте на този етап от селекцията? Взехте Георги Илиев, Пламен Николов и Владислав Романов.
-Да. Привлякохме добри попълнения с богат опит в А група. Вярвам, че с тях ще вдигнем нивото си през пролетта и ще бъде по-добре. Очаквам още футболисти на проби в близките дни.

С оглед на промяната 6 точките след изваждането на Литекс какво ще гони Черно море през пролетта? В момента сте на пето място, на шест точки от третия Славия.
- При всички положения ще бъдем доста по-мотивирани да стигнем по-горно място, без да си поставяме някакви високи цели.

Как ще коментирате решението за Литекс?
- Ситуацията е изключително неприятна. Аз лично много съжалявам за Литекс. Отличен клуб, изграден финансово със силна школа и даващ национали. За жалост нямам никаква сила, за да повлияя на решението на футболния съюз. Но докато наистина не започнем първенството, не знам какво да очаквам, защото от клуба обявиха, че ще гонят участие в А група докрай, водят стабилна подготовка в Испания, назначиха и Любо Пенев за треньор. Всичко им върви нормално. Нямам идея какво ще се случва.

Как приемате факта, че напролет А група ще е само от четири мача на кръг?
- Това не е добре за футбола ни. Първенството става много слабо.

Борислав Михайлов говори на Изпълкома за създаването на Висша лига, какво е вашето мнение?
- Аз съм абсолютно "за". Наистина, ако се спазват основни показатели и правила, не вярвам много отбори в България да отговарят на финансови условия и бази. Какво значение има дали са 12 или 14 отбора? Който отговаря на условията, нека влезе в тази Висша лига. Всички знаят с какво разполагат градовете ни. Каквото и да си говорим, абсурдно е повече от 5-6 клуба да отговарят на сто процента на изискванията. Трябва някой с магическа пръчка да направи някакво чудо да има 6 кандидати с перфектни условия за Висша лига. И 8 нови отбора да се появят, да станем пак 16 тима, аз ще съм съгласен. Защото тогава ще има и съответните гаранции.

В тази връзка как върви ремонтът на стадион "Тича"?
- Мога само да съм оптимист. Мисля, че за новото първенство ще имаме по-добри условия за игра. Но това са неща, които не зависят от мен. Виждам, че нещата за големия, новия, стадион, който се строи, вървят усилено. Убеден съм, че в крайна сметка ще имаме по-добри условия от новия сезон.

Как очаквате да се развие битката за титлата, защото Лудогорец вече води с 5 точки на Левски?
- До голяма степен ги улесняват много Лудогорец в това отношение. Нещата станаха малко смешни, защото u изпадащ директно няма да има, но какво да направя? Съобразяваме се с това, което се случва, и продължаваме, след като такива са правилниците и наредбите. До голяма степен сме зле по отношение на организацията на футбола ни. Има прекалено много неясноти. Остава по-малко от месец, а още няма програма по дни и часове. Очаквам да има проблем и с дупки в програмата, след като ще има по един почиващ. Отделно, когато е мачът ни с Литекс, ще има и пауза за националния отбор в края на март. Какво да ви кажа, не са хубави неща, нямам думи. Но ние, треньорите, трудно може да повлияем. Не сме фигури, до които някой се допитва за тези неща.

Изпратихте една много успешна за вас 2015 година с два трофея с Черно море - купа и Суперкупа, но най-вероятно ще сте втори в анкетата за Треньор на годината, която се очаква да бъде спечелена от Станимир Стоилов. Как го приемате?
- Аз нямам никакви претенции. Радвам се за Мъри. Абсолютно заслужено ще бъде избран за номер едно.

Успявате ли по някакъв начин да проследявате подготовките на другите отбори, които са в Турция?
- Аз не се притеснявам от другите отбори. Концентрирам се изцяло върху представянето на нашия тим. Винаги съм разчитал Черно море да е в добро състояние, защото тогава може да се справим с всеки един отбор и сме го доказали.

Какво ще е вашето бъдеще в Черно море?
- Договорът ми е до лятото, ще видим. Засега бъдещето ми минава през Черно море. Нямам конкретни оферти. Честно ви казвам. В България ми се работи единствено в Черно море. И особено след миналата година, когато изживяхме толкова много емоции с момчетата и феновете. Максимално искам да се задържа в Черно море, ако зависи от мен. Това ми е желанието.

Още по темата: общо новини по темата: 106
11.03.2016
08.03.2016
07.03.2016
03.03.2016
01.03.2016
23.02.2016
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: