Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общинският съвет прие бюджета на община Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:41 / 01.02.2016Коментари (0)820
©
На извънредна сесия в зала "Свети Георги" днес Общинският съвет прие бюджета на община Русе за 2016-а година. След близо два часа дебати, 44 общински съветници гласува "за", 0 - "против" и двама - "въздържали се". 

Директорът на дирекция "Финансово-стопански дейности" Емилия Пенева представи проекта на бюджета за следващата година. Прогнозната му рамка е в размер на 82 664 441 лв. В сравнение с 2015 г., бюджетът за 2016 година е увеличен с 4%. Това се дължи на повечето приходи от концесии и по-добрата събираемост на данъците.

И през 2016 г. нараства финансирането на важни секторни политики като образование, социални дейности и здравеопазване. Осезаемо е увеличението и в бюджета за спорт - над 60%, което произтича от избирането на Русе за Европейски град на спорта през 2016 г.

В инвестиционната си програма, Общината залага на обновяване и модернизиране на системата за улично осветление, електронно захранване на Кея, балансирано озеленяване на междублоковите пространства и ремонт на общинска пътна мрежа. 

В програмата се предвижда и ремонт на 20 съществуващи детски площадки и изграждането на една нова. Ще се изградят и 2 спортни площадки, 2 стрийт фитнес площадки и ще бъде извършен основен ремонт на 2 спортни игрища.

По време на дебатите днес кметът Пламен Стоилов заяви, че в момента се правят изчисления и на следващата сесия ще бъде внесена докладна за поевтиняване на картите за пътуващите пенсионери.

"Спазваме стриктна финансова дисциплина, както и през изминалите четири години. Бюджетът е реалистичен и изпълним", каза още кметът Пламен Стоилов
 
През 2016 година Община Русе ще акцентира върху благоприятни условия за развитие на местната икономика и повишаване на стандарта на живот на русенци - превръщането на Русе в един по-чист, уютен, подреден и предпочитан от младите хора и бизнес град.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: