Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Куп събития очакват русенци на "Мартенски музикални дни"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:36 / 18.02.2016Коментари (0)914
©
Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по повод откриването на Международния фестивал "Мартенски музикални дни", който ще се проведе от 11 март до 27 март.

На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът Дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова и началникът на отдел "Култура" Ива Чавдарова.

Г-н Стоилов заяви, че Международният фестивал "Мартенски музикални дни" вече цели 56 години е най-голямото музикално събитие и знаково за града. "Всяка година се стремим да развиваме и разширяваме мащабите на фестивала с по-богата и атрактивна програма, с участие на все по-качествени и интересни изпълнители" - каза кметът на Община Русе.

Началникът на отдел "Култура" Ива Чавдарова представи подробно програма, която тази година включва над 40 събития, 680 участници от Великобритания, Румъния, Германия, Италия, Словения, Франция, Русия, Холандия, Австрия, Португалия, Япония, Чехия, Израел и България.

Наситената програма на фестивала ще включва 13 международни продукции, 1 оперна премиера, 12 ансамблови програми, рецитали и джаз концерт. За меломаните са предвидени и 10 симфонични концерта, майсторски класове по пиано, цигулка и ударни инструменти, както и 6 събития в съпътстваща програма.

Фестивалът ще бъде открит с концерт на Симфоничен оркестър на Държавна опера - Пловдив, а на 12 март в Русе ще гостува един от най-добрите барокови оркестри в света, заедно с именития Павло Безносюк.

В памет на своя баща, преподавателят по химия Яким Петков, Мариета Петкова ще вземе участие в благотворителен концерт с цел набирането на средства за талантливите деца на училището, в което е работил баща й, СОУ "Христо Ботев" и за училището по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов". 

На 25 март за първи път в страната ще пристигне за концерт в Русе Колегиума на чешката филхармония - Прага, заедно с атрактивната солистка с международна кариера Итка Хоспова. 

На 27 март фестивалът ще бъде закрит с концерт на Русенска филхармония, с диригент Найден Тодоров и солисти Волфганг Давид и Мария Цветкова. Те ще изпълнят вълнуващо произведение, написано специално за кралицата на Англия, което се изпълнява за първи път в България.

И тази година програмата на фестивала ще включва събития предназначени за деца, като "Приказки за песента", с участието на Нети, перкусионен флашмоб и други.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: