Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Дунав търси елита с повече ангажимент от обществеността в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 18:46 / 22.02.2016Коментари (0)951
©
Влизането в "А" група продължава да е цел номер 1 пред ръководството на ФК "Дунав". Няколко много важни компонента обаче стоят в основата на това, като този от най-голямо значение е общественият интерес. Русе и русенци трябва да покажат, че искат отбор в "А" група с посещение на стадиона и подкрепа от трибуните.

Това заявиха днес на нарочна пресконференция председателят на УС на клуба д-р Симеон Симеонов, членът на ръководоството и зам.-кмет на Русе Иван Григоров и народният представител Свилен Иванов, който е консултант във ФК "Дунав".

В тази връзка бе съобщено, че вече има визия за следващия сезон.

Договорен е спонсор, който при влизане на отбора в "А" група ще поеме между 40 и 49% от издръжката му, а за останалите постъпленията трябва да дойдат именно от публиката, местния бизнес и Общината. Моделът е взаимстван от Германия, уточни Свилен Иванов. Според първоначалните разчети бюджетът на "драконите" в елита би бил около 2 млн. лв.

"Изградили сме много добър отбор. Екипността е много важна и тя към момента е налице. Ръководство, футболисти работят заедно за целта, която сме си поставили. Следва и повече русенци да се ангажират с това. Защото целта "А" група не е само заради ръководството или за треньора, или за футболистите, а е за целия град и неговите жители трябва да го покажат. Ако Русе подкрепи този отбор, който е именно на целия град, можем да Ви уверим, че ще бъдем в "А" група. За целта всеки трябва да даде своята лепта. Затова и още от мача с "Нефтохимик" на 27 февруари, събота, билетите ще са с цена 5 лв. Нека русенци приемат това като ангажимент към финансирането на клуба", заявиха д-р Симеонов и Свилен Иванов, които дадоха уверението, че абонаментните сезонни карти ще важат със същата цена.

Отчетено бе още, че един също важен компонент от бъдещите успехи е работата в школата. С проектът на детска футболна школа "Дракончета" към ФК "Дунав" се поставя широка основа с работа с близо 1 000 деца в детските градини и училищата. Освен това клубът има отбори в елитните групи на юношите до 15 и 17 г.

Друг важен компонент е инфраструктурата. В тази връзка зам.-кметът Григоров припомни ангажиментът на спортното министерство да подпомогне ремонтът на стадионите на отборите, които влязат в "А" група. Вече се работи по проектирането на необходимите дейности за превръщането на Градския стадион в съоръжение със съответния лиценз, което на първо време е изчислено, че ще струва между 3 и 4 млн. лв. Проектът за терена е готов - обновяването му ще струва около 390 000 лв., като ще включва подмяна на дренажа и тревната настилка с монтиране и на модерна поливна система. Проектирането на осветлението също е в напреднала фаза. Идейният проект за обновяване на стадиона включва още две козирки до съществуващата над централната трибуна и още две от другата страна, като над тунела ще се направи и специален ВИП-сектор с 30 места. До края на месец май ще е изготвено проектирането със съответната план-сметка. Предвижда се стягане и на сектора за гости.

Обърнато бе внимание, че в тази посока трябва да се вземат сериозни мерки още през тази седмица, тъй като на първия пролетен мач на 27 февруари в Русе се очакват много фенове от Бургас за да подкрепят "Нехтохимик" срещу "Дунав". Във връзка с това д-р Симеонов заяви, че са уведомени органите на реда и организацията по охраната на срещата от Полицията е вече в ход.

Феновете също работят в посока предотвратяване на инциденти, които могат да лишат от домакинство или от публика следващите две важни срещи на "драконите" в Русе - с "Поморие" на 12 март и с "Локомотив" Горна Оряховица на 2 април.

"Готвим се още от края на миналата година за срещата с "Нефтохимик". Нашата работа е да осигурим подкрепа на отбора и да не се поддаваме на провокации от страна на феновете на бургаския тим", споделиха от "Дунав завинаги".

Още по темата: общо новини по темата: 24
22.02.2016
20.02.2016
15.02.2016
15.02.2016
15.02.2016
12.02.2016
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: