Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Създават българо-румънски технически секретариат по приоритетна област 3 на Дунавската стратегия
Автор: Екип Ruse24.bg 13:31 / 17.03.2016Коментари (0)1208
©
На официална церемония в Oбщина Русе беше даден старт на създаването на българо-румънския Технически секретариат по приоритетна област 3 на Дунавската стратегия.
 
Сред присъстващите по време на подписването на договора за предоставяне на помещение в Русе за нуждите на секретариата бяха министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова, държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Чезар Соаре, кметът на Русе Пламен Стоилов, заедно със своя екип, областният управител Стефко Бурджиев, кметове от региона, представители от румънска страна и др.
 
Кметът Пламен Стоилов заяви, че отварянето на секретариата в Русе е дългоочакван момент, който ще даде възможност за по-добра комуникация, достъпност и сътрудничество между 14-те държави членки на Дунавската стратегия. "Вярвам, че заедно ще работим за видимите резултати по приоритетна ос 3 и за утвърждаването на региона като координационен център на Дунавската стратегия", допълни русенският градоначалник.

В своето изказване държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Чезар Соаре потвърди успешната дейност на секретариата, който ще заработи по модел на вече утвърдили се подобни центрове. "Заедно ще постигнем целите на ПО 3, благодарение на усилията и доверието на местната администрация и съвместната ни работа. Всяко начало е трудно, но въпреки това вярвам в успеха на техническия секретариат", заяви г-н Соаре.

"Със създаването на секретариат, обслужващ нуждите на приоритетна област 3 по Дунавската стратегия, ние ще заздравим връзките между отделните институции и държави, тъй като центърът ще бъде ползван не само от България и Румъния, но и от всички останали 12 държави, работещи по стратегията. 

Вярвам, че това ще засили добрите ни отношения и новооткрития офис ще бъде моторът, който ще гарантира добрата комуникация и сътрудничество", каза министърът на туризма на Република България, Николина Ангелкова.

България и Румъния са съкоординатори по приоритетната област в сферата на туризма и културата, а звеното за подпомагане на дейността по нея за целия Дунавски регион вече ще е ситуирана в крайдунавския град. 

По време на събитието министър Николина Ангелкова и кметът Пламен Стоилов подписаха договор, с който общината предоставя безвъзмездно офис за нуждите на секретариата в центъра на Русе. На ул. "Княжеска" 15 ще е седалището на звеното, а Министерството на туризма логистично ще обезпечава дейността му. Съвместният офис ще насърчава реализацията на общите проекти и дейностите между всичките 14 страни по Дунавската стратегия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: